Održan peti “Foča Open”

30.05.2012.

peti Foča open

FOČA – U Foči je proteklog vikenda, u organizaciji TK Foča, održan Peti “Foča open”.

Ovo takmičenje mladih tenisera prvi put je imalo zvanični karakter, s obzirom da je “Foča open” od ove godine uvršten u kalendar Teniskog saveza RS, pa se bodovao za rang listu najboljih tenisera Srpske u kategoriji do 12 godina.

Pobjednički pehar osvojio je Danilo Janković iz TK Borac Banjaluka. U finalu je savladao svog mlađeg brata Kostu Jankovića sa 6:4, 6:4. Najprijatnije iznenađenje “Foča opena” je Stefan Grujičić, član TK Foča, koji je zaustavljen tek u polufinalu od Koste Jankovića i to nakon taj-brejka u trećem setu (6:2, 5:7, 10:7) .

U drugom polufinalu, Danilo Janković je u dva seta bio bolji od još jednog domaćeg takmičara Stefana Andrića koji je, kao i Grujičić, pokazao da TK Foča posjeduje talentovane mlade tenisere.

Pored zvaničnog, igrao se i revijalni turnir u konkurenciji igrača starijih od 12 godina. U dvije uzrasne kategorije, Foča open je ove godine okupio 30 mladih tenisera iz Banjaluke, Pala, Goražda i Foče. Kiša je prvog dana pravila probleme organizatorima, pa su mečevi morali biti prekinuti. U nedelju je vrijeme bilo idealno za igru, tako da je zvanični dio “Foča opena” uspješno priveden kraju, a pored dva terena na Ušću igralo se i na terenu Medicinskog fakulteta.

Revijalni dio turnira, za dječake starije od 12 godina, nastavlja se u ponedeljak mečevima četvrtfinala.

– Ovogodišnji “Foča open” je značajan za nas zbog toga što je prvi put naš turnir uvršten u kalendar TS RS i to je jedini zvanični teniski turnir ove godine u istočnom dijelu Srpske. Nadamo se da ćemo ovim bar malo pomoći razvoju tenisa u ovoj regiji, a tri terena na kojima se igrao ovaj turnir, od ukupno četiri, koliko ih ima u Foči, su dobar preduslov za organizovanje ovog i sličnih turnira ubuduće – rekao je Aleksandar Petrović, rukovodilac Škole tenisa u TK Foča. I pored nepovoljnih vremenskih prilika, TK Foča se pokazao kao dobar organizator jednog zvaničnog takmičenja, a pokrovitelj turnira i ove godine je bila Opština Foča.