Pobjednici iz Istočne Ilidže i Pala

13.05.2012.

crveni krst RS

ROGATICA – Omladinu Sarajevsko-romanijske regije okupljenu u opštinskim organizacijama Crvenog krsta u pružanju prve medicinske pomoći uz realistički prikaz povreda, stanja i oboljenja na predstojećem Republičkom takmičenju koje će se 26. maja održati na Palama predstavljaće ekipe Istočne Ilidže u konkurenciji srednjih škola i Pale u konkurenciji podmlatka koje sačinjavaju učenici osnovnih škola.

Rezultat je to 17. regionalnog takmičenja koje je pod pokroviteljstvom Koordinacionog odbora Crvenog krsta ove regije koje je prošle subote održano u Rogatici. Okupilo je preko 80 učesnika među kojima je bilo 42 takmičara iz opština Sokolac, Istočna Ilidža, Pale i Rogatice kao domaćina.

Nakon tročasovnog vrlo intenzivnog takmičenja koje je proteklo pod stručnim nadzorom ljekara na čelu sa doktoricom Draganom Pavlović iz Rogatice, kao glavnim sudijom, u konkurenciji podmlatka, u kome su učenici osnovnih škola, prvo mjesto osvojila je ekipa sa Pala sa 281 bodom ispred Rogatice sa 277, Istočne Ilidže sa 270 i Sokoca sa 270 bodova.

crveni krst
U konkurenciji omladine, učenici srednjih škola, prvoplasirana ekipa iz Istočne Ilidže osvojila je 285 bodova. Pale su drugi sa 285 i Rogatica treća sa 279 bodova.

Pobjednici osim što su su stekli pravo da predstavljaju regiju na predstojećem Republičkom takmičenju, dobili su pehare i diplome, a svi ostali zahvalnice. Zahvalnice su dobili i najbolji šminker Marica Mađarević iz Istočne Ilidže i najbolji markirant Ognjen Kojić iz Rogatice.

Ocjenjujući prikazano na takmičenju glavni sudija doktor Dragana Pavlović istakla je da su takmičari pokazali visok nivo znanja koje su stekli u opštinskim organizacijama Crvenog krsta i nada se da će dobom dijelu ovih djevojaka i mladića stečeno znanje poslužiti za „zlu ne trebalo“, a neki će preko prve pomoći zavoljeti medicinu i u njoj potražiti svoje buduće zanimanje.