Polaganjem vijenaca na Tjentištu obilježen Dan Evrope

Opština Foča - 10. маја 2012. 058.ba

Polaganjem vijenaca na Tjentištu

FOČA – Polaganjem vijenaca i cvijeća na spomen obilježju Bitke na Sutjesci na Tjentištu danas je u Foči obilježen Dan Evrope 9.maj.

– Ovdje se odigrala bitka koja je predstavljala prekretnicu u Drugom svjetskom ratu, kada su sile pobjednice ostvarile jednu veličanstvenu pobjedu nad njemačkim fašizmom- rekao je Načelnik opštine Foča Zdravko Krsmanović.

Vijenac je položila i delegacija ambasade Srbije u BiH.

– Zadovoljstvo je biti danas ponovo ovdje da pokažemo jedno poštovanje prema svim poginulim u borbi protiv fašizma. Kada ovdje vidite prirodu i ljepotu, navodi vas na poštovanje a onda još kada pomislite na stradanje onih koji su se borili za slobodu morate samo da zastanete i zaćutite – istakla je otpravnik poslova u ambasadi Srbije u BiH Ljiljana Milojević – Borovčanin.

Dragan Đurović ambasador Crne Gore na Tjentištu je rekao da je potomak porodice koja je sedam članova izgubila na Sutjesci, od toga tri bliska rođaka.

– Posebno mi je drago što se na 9.maj posjećuju i ovakva mjesta – rekao je Đurović.
Vijence na Tjentištu položile se i delegacije SUBNOR-a i Nove socijalističke partije.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,