Posao za 12 pripravnika

16.05.2012.

pripravnici

ROGATICA – Načelnik naše opštine Radomir Jovičić potpisao je u utorak, 15. maja, ugovore sa 12 pripravnika sa visokom i višom školom koji je u narednih 12 mjeseci odrađivati pripravnički staž u Administrativnoj službi opštine, Srednjoj i Osnovnoj školi i lokalnom radiju „303“ i biće na platnom spisku radnika ove lokalne zajednice. Među njima su tri diplomirana ekonomista, dva profesora razredne nastave i po jedan profesor geografije, elektroinženjer, diplomirani pravnik, inženjer poljoprivrede, profesor filozofije i sociologije, žurnalista-novinar i pravnik sa višom školom.

– Iz budžeta opštine finansiraće se pripadajući finansijski dio obaveza i za 7 pripravnika koji će staž odrađivati u ostalim budžetskim korisnicima – po dva u Centru za socijalni rad i Centru za kulturu i po jedan u Turističkoj organizaciji opštine, Narodnoj biblioteci i Dječijem obdaništu, i 22 pripravnika kod drugih privrednih i ostalih poslodavaca na području opštine. Radi se o ukupno 41 pripravnika za koje će iz budžeta opštine biti izdvojeno 312,30 maraka po pripravniku sa visokom i 260,30 maraka sa višom stručnom spremom, odnosno ukupno oko 200.000 maraka, rekao je načelnik Jovičić.

pripravnici1

Milana Šalić filozofiju i sociologiju završila je 13. marta 2008. Reče da se prijavljivala na više oglasa i uvijek dobivala odgovor – nemate staža i državni ispit. Sada sam dobila šansu da i to steknem i time ispunim uslove za stalni posao i stručno napredovanje i dokazivanje. – Pripravnički staž, dodala je ona, odradiću u Srednjoj školi u mojoj Rogatici i nadam se da je to početak ostvarenja mog životnog cilja – da budem uspješan i cijenjen profesor filozofije i sociologije.

Pripravnik Rade Ivanović sa Borika kao profesor geografije sa završnom ocjenom od 9,65, na posao čeka od 2010. Kaže da mu je ovo dan radosti veći nego kad je fakultet završio. Radiće i on u Srednjoškolskom centru i nada se da će opravdati povjerenje, a visoko se zahvaljuje svim koji su mu omogućili da dokaže svoje znanje.