Pošumljeno 31,5 hektara goleti

Agencije - 17. маја 2012. 058.ba

šume

ROGATICA – Šumsko gazdinstvo /ŠG/ „Sjemeć“ iz Rogatice ovog proljeća je na lokalitetu Dub pošumilo 31,5 hektara goleti i zasadilo 78.750 sadnica smrče i bijelog bora ili 2.500 komada sadnica po hektaru.

Tehnički direktor ovog gazdinstva Marko Tomović izjavio je danas Srni da je popunjenost izvršena na 41 hektaru sadnicama smrče i bijelog bora, a da je sađeno 2.500 komada sadnica po hektaru.

Tomović je precizirao da je pošumljavanje obavilo preduzeće „Stara gora“ iz Rogatice i da je ukupna vrijednost svih radova koje je finasiralo gazdinstvo 149.000 KM.

On je podsjetio da je tokom proljeća na pošumljavanju goleti i popunjavanju kultura ukupno zasađeno 182.500 komada sadnica, koje su nabavljene u Centru za sjemensku i rasadničku proizvodnju u Doboju i u rasadniku u Nevesinju, a da se u narednom periodu očekuje okopavanje i čišćenje kultura.

Prema njegovim riječima, za desetak dana bi trebalo da počne izgradnja šumskih makadamskih puteva na dionicama Tajbegov lager – Sjedaljka – u dužini 1,9 kilometara, Kostin grob – Goloder u dužini 1,7 kilometara i Gromile – Stari brod u dužini 3, 2 kilometara.

Tomović je istakao da će biti izgrađeni novi šumski makadamski putevi na dionicama Stupni do – Rasput njive, u dužini 567 metara, Bisage – Vrhovi u dužini 1,8 kilometara, sve na području ove opštine.

Vrijednost izgrađenog jednog kilometra novog makadamskog šumskog puta je oko 80.000 KM.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,