Presuda Milanu i Sredoju Lukiću biće izrečena na ljeto

Agencije - 24. маја 2012. 058.ba

Milan i Sredoje Lukić

VIŠEGRAD – Žalbena presuda u predmetu Milana i Sredoja Lukića, osuđenih za zločine nad muslimanskim stanovništvom u Višegradu, biće izrečena u Haškom tribunalu prije ili poslije ljetne sudske pauze, saopšteno je danas na redovnoj statusnoj konferenciji, prenose agencije.

Predsjedavajući Žalbenog vijeća turski sudija Mehmet Gini rekao je da još ne može dati tačniju informaciju o datumu izricanja presude.

Odgovarajući na pitanje o uslovima u pritvoru i o zdravstvenom stanju, Milan Lukić je rekao da je “u pritvorskoj jedinici sve u redu”, a da sa zdravljem “ima problem jer sedam godina dokazuje da nema plave oči, mladež na licu i tetovaže, kako stoji na papiru međunarodnog suda”.

Sudija Gini konstatovao je da je primio na znanje šta je rečeno, savjetujući Milanu Lukiću da se obrati upravniku pritvorske jedinice ili sekteraru Tribunala.

Sredoje Lukić je izjavio da nema nikakvih primjedbi.

Prvostepenom presudom od 20. jula 2009, Milan Lukić je osuđen na doživotni zatvor, a njegov rođak Sredoje na 30 godina zatvora.

Advokati su u žalbi tražili poništavanje presude ili ublažavanje kazni, a tužilaštvo se založilo potvrđivanje kazne Milanu i pooštravanje kazne izrečene Sredoju Lukiću.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,