Pripravnici dobili posao u HE na Drini

23. маја 2012. 058.ba

pripravnici na HE

Potpisani ugovori za deset pripravnika

VIŠEGRAD – U okviru programa zapošljavanja Vlade RS, direktor HE na Drini Mile Lakić potpisao je ugovor o zapošljavanju za 10 pripravnika. Njih će u narednih 12 mjeseci finansirati Vlada RS putem Zavoda za zapošljavanje.

Mile Lakić, direktor HE na Drini izrazio je zadovoljstvo i poželio dobrodošlicu budućim pripravnicama koji su prošli na javnom konkursu za prijem pripravnika.

Radi se o osam visokoobrazovanih kadrova i dva sa višom stručnom spremom. U skladu sa odlukom Vlade potpisali smo javni konkurs na koji se javilo 71 lice, a deset njih je dobilo priliku da odradi pripravnički staž. Radi se o kadrovima koji su direktno potrebni za našu struku, održavanje, ali i u nekim drugim sektorima koji prate ostale sadržaje vezane za sam rad. Svi pripravnici imaće pratnju mentora, istakao je direktor Mile Lakić.

Zapošljavanje pripravnika najbolji je način da mladi steknu prva iskustva u radu, rekla je Ljiljana Lasica iz Rudog, koja je završila Višu poslovnu tehničku školu u Užicu. Na posao čeka više od šest godina, a posebno joj je drago što je dobila priliku da radi u ovako uspješnoj firmi, istakla je Lasica.

Pripravnik Dragoslav Vasiljević iz Rogatice, diplomirani inženjer elektrotehnike svoju sreću podjelio je sa ekipom novinara, osjeća se srećnim i zadovoljnim i ovo je za njega poseban dan u životu. Trudiću se da opravdam ukazano povjerenje, veoma sam zadovoljan što su bili jednaki kriterijumi i za nas koji dolazimo iz druge opštine, rekao je Vasiljević.

Pripravnici HE na Drini nakon potpisanih ugovora, počinju sa radom prvog juna tekuće godine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Jovana Borovčanin

Rođena je u Sarajevu, a osnovnu i srednju školu završila je u Višegradu. Diplomirala je u Banja Luci na Fakultetu Političke nauke, odsjek novinarstvo i komunikologija.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Jovana Borovčanin

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , , ,