Rafting klubovi najavili blokadu put Foča – Šćepan polje

Agencije - 20. маја 2012. 058.ba

Rafting na Tari

FOČA – Udruženje rafting klubova iz Foče, koji se bave rafting turizmom na reci Tari i Drini, pozvalo je svoje članove da sutra oko 12.00 časova blokiraju saobraćaj u mestu Bastasi, na putnoj komunikaciji Foča – Šćepan Polje, u znak protesta zbog zadržavanja pri prelasku granice između Crne Gore i BiH.

„Povod za blokadu je dugotrajno zadržavanje nas i gostiju od pripadnika granične službe BiH na prelazu Hum, zbog čega se stvaraju velike gužve, a mi i turizam trpimo štete“, rekao je predsednik Udruženja rafting klubova „Tara – Drina“ iz Foče Miroslav Davidović.

On je dodao da je razlog za protest i nezadovoljstvo zbog neizgradnje pristupnog puta do reke Tare, sa teritorije opštine Foča, čime bi se olakšao dolazak rafterima u BiH.

„Lokalne i republičke vlasti ignorišu naše zahteve da se pročisti šumski put iz doba Austrougarske, desnom obalom Tare do Brštanovice, odakle se spuštaju čamci sa turistima“, rekao je Davidović.

Udruženje rafting klubova „Tara – Drina“ iz Foče okuplja 12 rafting klubova, koji imaju smeštajne kampove na Bastasima na Drini, blizu Šćepan Polja.

Rafteri problem imaju sa prelaskom granice BiH zbog štrajka Granične policije BiH, a kao primer navode da se za prvomajske praznike na prelazak granice čekalo i do dva i po časa, što umnogome ugrožava rafting turizam, budući da je rafting sezona počela.

Granični policajci BiH počeli su krajem maja beli štrajk tokom kojeg duže vremena pregledaju putnike i robu nezadovoljni najavama da će im plate biti smanjene za 4,5 odsto zbog planiranih ušteda u budžetu BiH.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , , ,