Rekonstruisana zgrada područne škole

14.05.2012.
Novo Gorazde - osnovna skola

Početak rekonstrukcije zgrade područne škole

NOVO GORAŽDE – Opština Novo Goražde je u okviru projekta “Obrazovanje za održivi razvoj na zapadnom Balkanu” uspjela da rekonstruiše zgradu područne škole u Kopačima i obezbijedi kante i kontejnere za otpad, izjavio je šef Odsjeka za privredu i društvene djelatnosti opštine Novo Goražde Tomislav Čarapić.

On je precizirao da je Novo Goražde jedna od 25 opština iz BiH, Srbije i Crne Gore koja učestvuje u projektu “Obrazovanje za održivi razvoj na zapadnom Balkanu”.

“Ovo su značajni projekti za našu opštinu, koja je svrstana u red izrazito nerazvijenih. Na zgradi područne osmoljetne škole, u kojoj nastavu pohađa više od stotinu učenika, uspjeli smo da zamijenimo stolariju i obnovimo fasadu. Ovaj projekat provodimo u saradnji sa Regionalnim centrom za razvoj životne sredine iz Beograda, a pod pokroviteljstvo Ministarstva inostranih poslova Finske”, rekao je Čarapić.

On je dodao da će se u narednih tridesetak dana aplicirati na još jedan konkurs za dodjelu sredstava iz drugog kruga grantova za škole i opštine, u vrijednosti od po 10.000 evra. “Trebali bismo smo i sa jednom od partnerskih opština iz Srbije i Crne Gore da kandidujemo i projekat za takozvane regionalni grantove, čija vrijednost je od 6.000 do 25.000 evra”, istakao je Čarapić.

Opština Novo Goražde nedavno je potpisala povelju sa opštinama partnerima, koja ih obavezuje na provođenje zajedničkih projekata i saradnju u oblasti održivog razvoja.