Sakupljeno pet litara krvi

15.05.2012.

davaoci krvi

ROGATICA – Tradicionalna godišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Opštinskog odbora Crvenog krsta i Doma zdravlja održana je prošlog utorka.

Na akciju se odazvalo preko 20 davalaca, od kojih je 16 darovalo tečnost koja život znači. Među njima su i maturanti ovdašnje Srednje škole Srđan Limić, Ekatarina Mihailović, Ratko Tomić i Goran Šljivić, kojim je ovo prvo darivanje krvi.

Ali, zato ni ovoga puta nisu izostali „stari“ davaoci među kojima je i Stevan Šekarić kome je ovo bilo 94, Radenko Babić 72, Jovo Radonjić 45, Dragoslav Spajić 40, Stanislav Begić 21, Željko Crnogorac 13, Minja Mihailović sa 11 davanja krvi. Krv je ponudio i Mile Planinčić, predsjednik Komisija za darivanje krvi, kome bi ovo bilo 71 darivanje, ali zbog prolazne bolesti nije dobio „vizu“ od doktorice Senke Milić iz Službu za transfuziju krvi Foča, koja reče da je za Službu u kojoj radi i zdravstvene ustanove ove regije, pogotovo pred nastupajuću ljetnu sezonu, dragocjena svaka kap krvi, radi čega ocjenjuje da je ova akcija u potpunosti uspjela. Ovo tim prije što je Rogatica poznata po velikom broju namjenskih darivanja krvi, kakkvih je bili i tokom ove akcije.