Stadion u novom ruhu

FK Sutjeska - 30. маја 2012. 058.ba

Tribine u Foči

FOČA – Svake godine pred omladinski turnir Fudbal frends, Gradski stadion u Foči dobije novi izgled.

U prethodnih osam godina, otkad se u gradu na Drini i Ćehotini održava ovaj prestižni fudbalski turnir, izgrađene su svlačionice sa restoranom i apartmanima, renovirane su tribine i travnata podloga, izgrađena dva mala terena sa vještačkom travom i postavljeni reflektori.

Ove godine, stadion je dobio krov, tačnije, pokrivena je tribina, a povećan je i njen kapacitet. Ljubitelji fudbala u Foči više neće morati strahovati za vremenske prilike, pa će na miru i bez kišobrana, bez obzira na vremenske uslove, moći posmatrati mečeve na Gradskom stadionu.

Nadzorni organ, zadužen da kontroliše da svi ugovoreni poslovi budu ispoštovani, Grujo Milanović kaže da je ostalo još da se urade lože za počasne goste:

– Pokriveno je 1300 metara kvadratnih prostora, odnosno oko 3000 mjesta i sada smo u završnoj fazi izrade VIP loža, postolja za TV kamere i mjesta za novinare. U naredna dva dana i taj posao ćemo završiti i biće sve spremno za Fudbal frends – kaže Milanović.

Krovna konstrukcija je čelična, a preko nje je postavljen čelični i plastificirani lim. Riječ je o konzoli bez stubova koja se lijepo uklopila u ambijent Gradskog stadiona.

– S prednje strane još nismo odradili jedan dio posla, ali to smo ostavili za reklame sponzora. Uglavnom, gledaoci ne moraju da brinu da li je sunce ili kiša. Imaćemo hlad u toplom periodu, a za vrijeme padavina na tribini će biti suvo. Trebali smo i stolice zamijeniti, ali je bio karatak period uz nepovoljno vrijeme, pa ćemo odmah poslije turnira i to uraditi – ističe Milanović.

Pored krova, proširen je kapacitet tribine sa tri nova reda, tačnije za 600 novih mjesta, tako da sada jedina tribina Gradskog stadiona ima 3000 sjedećih mjesta.

– Postolja za TV kamere betonirana su u visini šesnaesteraca odakle će moći da se prate sva dešavanja, pogotovo sporni momenti. Rade se i dvije kabine za novinare da mogu nesmetano od publike da prate utakmicu – rekao je Milanović.

Radove na Gradskom stadionu finansira Opština Foča, a izvodi preduzeće Radis iz Istočnog Sarajeva. Vrijednost radova je 150 hiljada maraka.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,