Sve spremno za osmi Football Friends

FK Sutjeska - 29. маја 2012. 058.ba

Football Friends 2012 - Foča

FOČA – Pripreme za 8. međunarodni omladinski turnir Fudbal frends polako se privode kraju.

Na današnjem sastanku Organizacionog odbora određeni su domaćini svake od sedam ekipa koje dolaze u Foču, a precizirani su i detalji oko njihovog smještaja i ishrane, te oko same organizacije mečeva. Na sastanku je potvrđeno da će umjesto ljubljanske Olimpije, koja je otkazala učešće zbog obaveza u domaćem prvenstvu, na Fudbal frendsu nastupiti kadeti Fudbalskog kluba Sarajevo.

Načelnik opštine i predsjednik Organizacionog odbora, Zdravko Krsmanović pozvao je građane Foče da mlade fudbalere iz Beograda, Zagreba, Skoplja, Podgorice, Novog Sada i Sarajeva domaćinski dočekaju i ugoste.

– Stadion se natkriva i svi radovi se privode kraju. Olimpija je iznenada otkazala učešće, ali je Sarajevo prihvatilo da dođe, tako da i ove godine imamo jak turnir. Molim sve sugrađane da u periodu od četvrtka naveče, kada dolaze ekipe, pa u naredna tri dana, mlade fudbalere ugostimo onako kako to Foča zna. Uvijek smo voljeli fudbal i mlade igrače. Ovdje su dolazili fudbaleri koji su kasnije proslavili sebe i svoje gradove i države širom svijeta i siguran sam da će Foča i ovoga puta biti pravi domaćin – istakao je Krsmanović.

Osmi Fudbal frends počinje u petak u 16 časova utakmicom Vojvodina-Dinamo. Nakon tog meča, istog dana biće odigrani i preostali susreti četvrtfinala: Sarajevo-Budućnost, Sutjeska-Rabotnički i Crvena zvezda-Željezničar. Svečano otvaranje je u 19 časova.

Olimpija otkazala dolazak

Nogometni klub Olimpija iz Ljubljane otkazao je učešće na Osmom međunarodnom turniru Fudbal frends. U dopisu upućenom organizatoru, uz izvinjenje što neće moći prisustvovati tom prestižnom turniru, rukovodstvo ljubljankog kluba je otkazivanje učešća obrazložilo promjenom kalendra takmičenja u kadetskoj ligi Slovenije zbog organizacije Evropskog prvenstva do 17 godina. Umjesto Olimpije, na Fudbal frendsu će nastupiti kadeti Fudbalskog kluba Sarajevo.

Smještaj

Učesnici Osmog fudbal frendsa biće smješteni u hotelu Zelengora (Crvena zvezda, Dinamo, Vojvodina i Rabotnički), hotelu Mladost na Tjentištu (Budućnost) i u restoranu Baša u Ustikolini (Željezničar i Sarajevo). Ishrana ekipa koje će boraviti u hotelu Zelengora je u restoranu Devetka i u Kafe-piceriji Mocart.

Turnir osnovnih škola

Prvog dana Fudbal Frendsa, u petak 1. juna, na malim terenima Gradskog stadiona biće održano i Prvo regionalno prvenstvo osnovnih škola u malom fudbalu Festivala Fudbal frends. Učestvuju ekipe iz Srbije, Crne Gore i BiH. Foču će predstavljati četiri škole: centralne Veselin Masleša i Sveti Sava, Brod i Miljevina, federalno Goražde dvije, a po jedna ekipa dolazi iz Ustikoline, Novog Goražda, Čajniča, Plužina, Pljevalja i Kragujevca. Turnir počinje u petak u 13 časova, a finale je zakazano istog dana u 18 časova.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: