Tri srca od troje djece

Agencije - 08. маја 2012. 058.ba

samarđžić

ROGATICA – Prvomajski praznici i porodična krsna slava Sveti Đorđe bili su povod da se okupe djeca bračnog para Rajka i Koviljke Samardžić iz Seljana. Sinovi Zoran i Slobodan došli su iz Beograda, a kćerka Zorica iz Gornjeg Milanovca.

Oni su opet svoj zajednički boravak u porodičnoj kući iz koje su pošli u bijeli svijet iskoristili da majci i ocu, uz prigodne poklone, čestitaju 60 godina braka u koji su ušli na Savindan davne 1952.

U nizu poklona našla se i torta na kojoj jeispisano 60 godina i urađena tri srca što.kako rekoše, simbolizuje troje djece koje su slavljenici, čika Rajko i njegova životna pratilja Koviljka, stekli u zajedničkom životu.

– Kad smo se uzeli ja sam imao nepunih 20, a moja Koviljka tek je bila ušla u sedamnaestu. Bilo je to vrijeme kada je mnogo štošta nedostajalo za normalan život. Sama činjenica da smo po moju Koviljku, u njenu Miševinu, išli u kombinaciji: teretni kamion do Mesića, „ćirom“ od Mesića do Duba, a onda pješke lijevom stranom strmog kanjona Prače između Gradine i Cvijetnjaka do Miševine. I kasnije život je bio mukotrpan. Materijalni nedostatak nadoknađivali smo obostranom ljubavi i razumjevanjem. U takvom skladnom životu dostojanstveno smo se „odužili“ mojim roditeljima i ostaloj bližoj rodbini, izgradili kuću i rodili troje djece – Zorana u februaru 1953, Slobodana u junu slijedeće i našu jedinicu Zoricu pred kraj 1955, priča čika Rajko.

Koviljka kao i svaka majka zadovoljno gleda u svoje sinove i mezimicu i kaže da su oni najveće njihovo bogatstvo. Uz to što su postali ugledni ljudi, na zadovoljstvo bake i djeda podarili su im petoro unučadi i jednog praunuka.

Obraćajući se roditeljima u prisustvu najbliže rodbine i krštenog kuma Dušana Ljubinca prvenac iz braka čika Rajka i njegove Koviljke, Zoran čestitao je roditeljima veliki jubilej i poželio da u zdravlju dočekaju i 70-tu godišnjicu zajedničkog života na radost svoje djece i rodbine. Djelo njihovog života smo mi, njihova djeca, i hvala im što su nam život podarili rekao je on, inače diplomirani ekonomista. Ekonomista sa titulom doktora nauka je i Slobodan, a njihova sestra Zorica, sada penzioner, bila je ugledni medicinski radnik.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,