U derbiju Drina HE i Radnik podijelili bodove

27.05.2012.

FK Drina HE

VIŠEGRAD – U najinteresantnijem susretu posljednjeg kola prvoligaškog šampionata RS, Drina HE i Radnik su u Višegradu podjelili bodove. Neriješen rezultat je u potpunosti odgovarao Bijeljincima koji su osvojili po treći put titulu prvaka RS, a drugi put se plasirali u BH elitu.

– Bila je ovo veoma kvalitetna i do kraja neizvjesna utakmica iako je odigrana pod teškim vremenskim uslovima i na raskvašenom terenu. Naš tim je većim dijelom susreta bio bolji, stvorili smo više prilika ali na kraju smo se morali zadovoljiti bodom. Čestitamo Radniku ulazak u Premijer ligu, mislim da su zaslužili da igraju u eliti – rekao je Marko Vidaković, trener Višegrađana.

Velika radost je nastupila u redovima Radnika po završetku susreta.

– Dosta je emocija u ovom trenutku. Zasluženo smo stigli do trona. Odigrali smo odličnu sezonu i ostvarili cilj, plasirali smo se ponovo među najbolje BH ekipe. Susret posljednjeg kola u Višegradu smo odigrali taktički mudro. Bod nam je bio dovoljan to smo i postigli, Drina se pokazala kao veoma čvrst protivnik mislim da je neriješen rezultat najrealniji ishod ovog meča – istakao je Darko Nestorović, strateg šampiona i novog člana BH elite.