U komšijskom derbiju Sutjeska dočekuje Višegrađane

11.05.2012.

Sutjeska-Drina HE

FOČA – Jedan od najinteresantnijih susreta 23. kola prvoligaškog karavana RS igra se u Foči. Sutjeska u komšijskom derbiju dočekuje Drinu HE.

– Susreti naša dva kluba su uvijek izazivali veliku pažnju. I mi a i Drina HE se nalazimo u sredini tabele, naša ekipa nije više u situaciji da se bori za najviši plasman što nam je bio cilj pred start proljećne polusezone, ali svakako da želimo mjesto u samom vrhu. Ovo je meč za prestiž i svakako da nam je cilj pobjeda koja bi nas učvrstila pri vrhu tabele. Očekujemo podršku vjernih navijača a i ovaj susret će se igrati pod svijetlošću reflektora – rekao je Neđo Šuka, napadač Fočaka.

Slično je raspoloženje i u redovima Višegrađana.

– Respektujemo Sutjesku, imaju izuzetno kvalitetan sastav, bili su jedan od glavnih kandidata za osvajanje titule ali im se nisu uklopile sve kockice, sigurno su jedna od najboljih ekipa u ligi. Naš tim u Foču putuje rasterećen, istina nećemo biti kompletni ali vjerujemo da stadion pokraj Ćehotine možemo napustiti neporaženi i zadržati mjesto u gornjem dijelu tabele – istakao je Marko Ninković, fudbaler Drine HE.