U nedelju otvor lova

17.05.2012.

lovci

ROGATICA – Članovi Savjeta za lovstvo regije „Stara Hercegovina“ , koju sačinjavaju predstavnici svih šest lovačkih društava iz opština Foča, Čajniče, Višegrad, Rudo, Novo Goražde i  opština Rogatica  sa oko 1500 članova, te privrednih lovišta kojim gazduju šumska gazdinstva ovog regiona i Nacionalnog parka Tjentište, na Sjemeću prošle srijede, 16. maja, održali su redovni sastanak čiji domaćini su bili Lovačko društvo „Rogatica“ i Šumsko gazdinstvo „Sjemeć“.

Razmatrano je niz aktuelnih pitanja oko uzgoja i zaštite divljači i predstojećoj lovnoj sezoni na visoku divljač na ovom području. Bilo je riječi i o izmjenama i dopunama Zakona o lovstvu, novom Statutu Lovačkog saveza Srpske i poslovniku o radu regionalnog Savjeta „Stara Hercegovina“.

Donesena je odluka da predstojeći otvor lova na srneću divljač na cijelom području regije, sa prošlogodišnjim taksama i članarinom, bude u vremenu od 20. maja do zaključno sa 12. avgustom uz izlaženje u lovišta vikendom i državnim praznicima, odnosno do izvršenja plana odstrela koga je donijelo svako lovačko udruženje.

Uz radni, sjednica je imala i svečarski karakter. Potpredsjdnik Lovačkog saveza Srpske Vlastimir Prodanović uručio je Zlatni orden direktoru ŠG „Sjemeć“ Miloradu Jagodiću kojim ga je Lovački savez odlikovao za izuzetan doprinos razvoju lovstva kroz uzgoj i zaštitu divljači u privrednom lovištu „Sjemeć“, na području opštine Rogatica i Republike Srpske.