U Novom Goraždu realizuju drugu fazu projekta „Regulacija Sopotničkog potoka“

03. маја 2012. 058.ba

Druga faza uredjenja Sopotničkog potoka

ZA MANJE ŠTETE OD POPLAVA

NOVO GORAŽDE – Sopotnički potok, u opštini Novo Goražde, za vrijeme velikih kiša po pravilu prerasta u pravu nekontrolisanu bujicu. Pogotovo što je sve do skora bio neuređen, zbog čega su stanovnici Donje Sopotnice trpili velike štete na svojim imanjima, a pod udarom ovih voda bilo je i gradsko i boračko groblje, kao i hram Svetog Georgija.

Zbog toga je ovdje već urađena prva, a u toku je realizacija druge faze sanacije Sopotničkog potoka.

Radovi u okviru druge faze ovog projekta odnose se na proširivanje i betoniranje korita ovog bujičavog potoka, zatim na izgradnja putne komunikacije uz potok i ograde prema groblju.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 137.000 maraka, a finansijska sredstva je obezbjedilo ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srpske.

Radove na realizaciji druge faze Sopotničkog potoka izvodi građevinsko preduzeće „Hidrolet“ iz Rogatice.

Kako je planirano završetak kompletnih radova se očekuje do kraja maja.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,