U susret Trojčindanskim svečanostima u Novom Goraždu

31. маја 2012. 058.ba

trojcidanske svecanosti

NOVO GORAŽDE –  U Porti crkve „Svetog Đorđa“ u Donjoj Sopotnici-Novo Goražde na Svete Trojice, u nedelju 3. juna, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo  „Prosvjeta“Novo Goražde i pravoslavna crkvena opština Goraždanska, uz pokroviteljstvo opštine Novo Goražde, organizuju 9. Sabor starog pjevanja u Srba.

U zvaničnom programu učestvuje oko 50 muških i ženskih izvornih pjevačkih grupa i instrumentalista iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore.

U pratećem programu održaće se revija guslara, nastupiće folkloristi, a biće priređena i izložba tradicionalnih rukotvorina.

Po završetku Sabora, uz pratnju „Zoki benda“, koncert će održati Rade Jorović.

Subota – koncert Osvajača

osvajači

U sklopu Trojčindanskih svečanosti, dan ranije, u subotu, 2. juna, u 20 časova, u sportskom centru u Novom Goraždu održaće se koncert popularne Beogradske grupe „Osvajači“.

 

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,