Ujedinjena opozicija protiv Krsmanovića

Glas Srpske - 22. маја 2012. 058.ba

Krsmanović

FOČA – Osam političkih stranaka u Foči pregovara da naprave veliku koaliciju i predlože zajedničkog kandidata za načelnika opštine Foča, kako bi pobijedili aktuelnog načelnika Zdravka Krsmanovića i njegovu Novu socijalističku partiju, saznaje “Glas Srpske”.

Do sada je izvjesno da će šest od osam političkih partija ući u koaliciju, dok se sa SDS-om i PDP-om, koji su do sada bilu koaliciji sa Krsmanovićevom partijom, još pregovara.

Kako saznajemo, u koaliciju će zajedno DNS, SNSD, Socijalistička partija, Radikalna stranka RS, Srpska radikalna stranka “Dr Vojislav Šešelj” i Partija ujedinjenih penzionera, koje su o ovome dogovorile na jučerašnjem sastanku.

Predsjednik stranke SNSD-a u Foči Veljko Marić potvrdio je dogovorenu šestorku i rekao da sa SDS-om i PDP-om nastavlja razgovore.

– Razgovaramo sa SDS-om oko zajedničke koalicije i do sada smo imali pozitivne stavove. Ostalo bi nam da se s njima usaglasimo u vezi sa zajedničkim kandidatom. Međutim, sve će se saznati u petak 25. maja, kada ćemo istupiti sa imenom našeg kandidata i ostalim detaljima – rekao je Marić.

Komentarišući veliku koaliciju u nastanku, Marić je rekao da se ona formira kako bi se pobijedilo na izborima i “kako bi Foča bila otvorenija prema Vladi RS, stranim ulaganjima i sarađivala sa svima onima koji žele dobro ovoj opštini”.

Predsjednik Opštinskog odbora DNS-a Radojica Mlađenović potvrdio je koaliciju šest partija, ali ime zajedničkog kandidata nije želio da komentariše.

U SDS-u nema ni potvrde ni demantija o stupanju u veliku koaliciju.

– Razgovaramo sa svim političkim partijama, i sa SNSD-om, PDP-om i NSP-om, a naš osnovni cilj je da se podudarimo u programskim načelima i interesima za ovu opštinu – rekao je Nikola Perišić, predsjednik OO SDS-a.

Aktuelni načelnik Foče Zdravko Krsmanović rekao je da je prijedlog NSP-a za kandidata za načelnika opštine zasad njegova zamjenica Olivera Elez.

– Cilj nam je i da se na toj funkciji nađe jedna žena, što do sada nije bio slučaj. Ukoliko bude nekih neprincipijelnih koalicija, razmotrićemo i druge kandidate – rekao je Krsmanović.

Na pitanje na koju koaliciju misli, Krsmanović je rekao da misli na koaliciju SNSD-SDS, dok je na pitanje da li je on taj drugi kandidat rekao da će sačekati da se SNSD prvi izjasni.

– Ja sam već osam godina načelnik i mislim da bi bilo dobro da se i drugi ljudi oprobaju, ali sačekaćemo da vidimo koji je zajednički kandidat SNSD-ove koalicije pa ćemo se oglasiti – rekao je Krsmanović.

PDP još važe

U PDP-u kažu da ne vjeruju u veliku koaliciju i da još ne znaju s kim se će udružiti.

– Bilo je nagovještaja da uđemo u veliku koaliciju, ali zasad ne vjerujemo u tu opciju, jer je predvodi SNSD kome smo mi opozicija na svim nivoima vlasti. Trenutno pregovaramo o koaliciji sa jednom od dvije partije, ili SDS ili NSP – rekao je Aleksandar Golijanin, predsjednik OO PDP-a.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,