Usvojen program uređenja zemljišta

Agencije - 03. маја 2012. 058.ba

 

Foča-panorama

FOČA – Na sjednici Skupštine opštine Foča danas je, uz veliko protivljenje opozicije, usvojen program uređenja građevinskog zemljišta za ovu godinu, sa prihodima od više od pola miliona maraka.

Odbornik SNSD-a Ljubiša Ivanović rekao je da ova stranka ne može prihvatiti program uređenja zato što u izvještaju o realizaciji programa za 2011. godinu „nigdje nema slova o utrošku dva miliona maraka“.

„Izvršna vlast nam je napismeno dostavila samo gdje je potrošeno 118.000 KM, što je čisto kršenje zakona“, dodao je Ivanović, koji tvrdi da se opština, bez znanja i odluke lokalnog parlamenta, ponovo zadužila i to sa dva miliona maraka.

Ove navode potvrdio je i Goran Đuković iz SRS RS, ističući da je „rasipničko ponašanje izvršne vlasti nezakonito i nekorektno“.

Načelnik opštine Foča Zdravko Krsmanović nije odgovarao za skupštinskom govornicom.

Programom uređenja građevinskog zemljišta za ovu godinu predviđeno je da se od zemljišne rente dobije četvrt miliona, dok je od prodaje zemljišta i naknade za uređenje građevinskog zemljišta planiran prihod od 260.000 KM.

Na današnjem skupštinskom zasjedanju razmatrane su i informacije o stanju privrede, kao i o situaciji u preduzećima u kojima je pokrenut stečajni postupak.

Odbornici su podržali i prijedlog zaključka o dodjeli nagrada i priznanja, koje će biti dodijeljene na svečanom obilježavanju Dana opštine, 9. maja.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,