Za sanaciju klizišta 50.500 KM

11.05.2012.

novac

ROGATICA – U opštini Rogatica biće sanirana klizišta na asfaltnom kolovozu na lokalnim putevima, za šta će opština iz budžeta izdvojiti 50.500 KM, a za izvođača radova odabrano je preduzeće ”Romanijaputevi” sa sjedištem na Sokocu.

Građevinski inspektor ove opštine Zdenka Čarkić rekla je danas Srni da će na dionici Rogatica – Bukrići biti sanirano klizište iskopavanjem postojećeg tampona i ugradnjom 350 metara kubnih novog tampona i 45 tona asfalta, te ugradnjom 150 tona tampona za bankine.

Prema njenim riječima, na dionici Seljani – Pešurići kod Rogatice biće ugrađeno 121 metar kubni tampona i 343 metra kvadratna asfalta, te urađene bankine, dva propusta i 500 metara kanala.

Ona je napomenula da će na dionici Gornje Kukavice – Varošišta kod Rogatice biti ugrađeno 30 metara kubnih tampona na sanaciji klizišta i 300 metara kvadratnih asfalta, kao i 30 metara kubnih kamenog agregata za bankine. Radovi bi trebalo da počnu za 15 dana i trajali bi 45 dana od uvođenja izvođača u posao.

Čarkić je napomenula da će biti nastavljeni radovi na trećoj fazi izgradnje gradskog kupališta, za šta će iz budžeta opštine biti izdvojeno oko 60.000 KM, a izvođač radova će biti preduzeće ”Vranica” iz Pala.

U planu je izgradnja širokog stepeništa u Ulici Borička za ulaz u sportsku dvoranu, za šta će iz budžeta opštine biti izdvojeno oko 3.500 KM. Izvođač radova biće ”Vranica”, a radovi bi trebalo da počnu ovih dana.

U toku su radovi na renoviranju tri prostorije za potrebe Mjesnog u reda i ambulante u rogatičkoj Mjesnoj zajednici Stjenice, za šta će iz budžeta biti izdvojeno 4.500 KM. Izvođač radova je Samostalna zanatska građevinska radnja “Kućastil” iz Rogatice, a biće izvedeni molersko-farbarski i elektro-poslovi.

Agencije