Zahtjev za rekonstrukciju magistralnog puta Pljevlja – Čajniče

Dan - 20. маја 2012. 058.ba

Rupe na putu

ČAJNIČE – Predsjednici mjesnih zajednica, koje gravitiraju prema Republici Srpskoj, juče su oštro osudili neodržavanje magistralnog puta Pljevlja – Čajniče. Oni su apelovali na državne i lokalne organe da učine napore kako bi ovaj putni pravac bio rekonstruisan. Kako kažu, vlast Republike Srpske je popravila put do granice s Crnom Gorom, ali od granice do Pljevalja ne postoji nijedan metar asfalta da na njemu nema oštećenja.

– Tražimo da se put popravi, jer praktično nema jednog metra neoštećenog asfalta. Svuda su rupe, ulegnuća i veliki je rizik za sve učesnike u saobraćaju da se kreću ovim pravcem – kazao nam je predsjednik MZ Bukovica Gligor Topalović, koji je pojasnio da je s predsjednicima mjesnih zajednica Potkovač, Boljanići, Gotovuša i Srdanov Grob već postigao dogovor da zajednički nastupe sa zahtjevima da se put hitno popravi. Predsjednik MZ Potkovač Obrad Ćeranić takođe nam je prenio nezadovoljstvo mještana zbog oštećenja magistralnog puta.

– Od brojnih prevoznika sam saznao da većina njih više ne ide preko Čajniča kad putuju u Sarajevo već koriste putni pravac preko prevoja Čemerno. Prevoznici ne žele da rizikuju – kazao je Ćeranić, ističući da ovim putem ide samo onaj ko mora i ko ne zna kakav je put.

Ćeranić kaže da na ovom putnom pravcu, ako se izuzme jedna kraća dionica puta u neposrednoj blizini Boljanića, ne postoji kolovoz bez oštećenja i rupa.

– To nijesu bilo kakva oštećenja već rupe svuda po kolovozu – ističe Ćeranić, dodajući da potpuno podržava inicijativu da se ovaj put rekonstruiše.

U lokalnoj upravi smo doznali da se o ovom magistralnom putu stara „Crnagoraput“.

– Održavanje magistralnog puta Pljevlja – Čajniče nije naša obaveza, ali svakako znamo da je ovaj putni pravac u lošem stanju i da je neophodno da bude rekonstruisan – kazali su nam u resornom opštinskom sekretarijatu.

Tokom jučerašnjeg dana s predstavnicima firme „Crnagoraput“ nijesmo uspjeli da uspostavimo kontakt, ali smo od mještana saznali da su prošlogodišnje popravke puta bile izuzetno lošeg kvaliteta. Ove godine, naglašavaju, oštećenja su još vidljivija i mnogo opasnija po učesnike u saobraćaju.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: