Apel poslodavcima da zaštite radnike

Glas Srpske - 21. juna 2012. 058.ba

Vrućine
INFO – Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske apeluje na poslodavce, čiji radnici zbog prirode posla rade na otvorenom, da ih zaštite od visoke temperature mogućom preraspodjelom radnog vremena ili na drugi način, prenose agencije.

– Vjerujemo da će poslodavci prepoznati svoj interes da u vrelim danima preraspodjelom radnog vremena obezbjede očekivanu produktivnost i istovremeno pokažu razumijevanje i solidarnost sa radnicima – navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Iz Ministarstva navode da visoka temperatura utiče na koncentraciju radnika i da su moguće neželjene posljedice u vidu povreda, što treba spriječiti.

Učestale vrućine koje su posljednjih nekoliko dana registrovane na području Republike Srpske utiču na zdravlje radnika, posebno onih koji rade na otvorenom i duže su vrijeme izloženi suncu zbog obaveza prema poslu, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,