Aplauzi za zabavnu klasiku

14. juna 2012. 058.ba

Ansambl „Stefanović“ iz Užica

VIŠEGRAD – Šestog dana „Višegradske staze“, 13. juna je u maloj sali Doma kulture održan koncert ozbiljne muzike u izvođenju ansambla „Stefanović“, koga čine profesori Muzičke škole „Vojislav-Lale Stefanović“ iz Užica.

Publici su se predstavili Dragana Jovanović, klavir, Nebojša Đuričić, harmonika, Dane Zorzić, violina, Nikola Bošković, kontrabas i vokalni solista Dragan Milanović.

Oni su izveli djela Astora Piakola, Oblivion i Liber tango, Đuzepea Đordanija, Karo mio bene, Johanesa Bramsa, Mađarska igra broj pet u fis molu, Tomasa Albinonija, Adađo, Umberta Đordanija, arija iz opere „Fedora“, Ričarda Galijanija, Tango za Klod, Teodora Kotroa, Santa Lučija, Andre Verhurena, Mizet u de molu, Eduarda di Kapua, O sole mio, Skota Džoplina, Zabavljač, Zekuina Abrea, Rumba Tiko, tiko, Borisa Aleksandrova, Kalinka i Filmsku muziku, Pjesma iz tajnog rata.

Publika, u ne baš ispunjenoj sali, dugotrajnim aplauzima nagradila je odličan nastup užičkih muzičara, kojima je ovo drugo gostovanje na „Višegradskoj stazi“.

-U Višegradu se uvek prijatno osećamo. Koncert prošle godine na ćupriji na Drini je bio jedinstven doživljaj, ali je bilo lepo i u ovoj maloj, jako akustičnoj sali, u kojoj se oseća prisustvo publike, izjavila je Dragana Jovanović, profesor klavira.

Ona je pojasnila da su se predstavili sa kraćim numerama, takozvane zabavne klasike.

-Publika je to prepoznala i pozitivno učestvovala u koncertu, istakla je Jovanovićeva, najavljujući za neko naredno gostovanje u Višegradu znatno ozbiljniji muzički program.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,