Bjeljanić: Radovi na saobraćajnicama u vrijednosti 93.000 KM

13.06.2012.

Rogatica

ROGATICA – U rogatičkom naselju Rudo u toku su zemljani radovi na trasiranju tri saobraćajnice u dužini 400 metara sa nasipanjem tampona i rješavanjem problema oborinskih voda, za šta će opština iz budžeta izdvojiti oko 93.0000 KM, prenose agencije.

Saobraćajni inspektor ove opštine Svjetlana Bjeljanić rekla je danas da su u toku radovi na sanaciji klizišta na dionicama Rogatica – Zakomo, Varošišta – Surov i Seljani – Pešurići, sve kod Rogatice, za šta će iz budžeta ove opštine biti izdvojeno 50.500 KM.

Prema njenim riječima, radi se na vađenju materijala dijela puta koji je oštećen i postavljanju novog tampona i sloja asfalta, te će na dionici Rogatica – Zakomo biti ugrađeno 350 metara kubnih tampona i 45 tona asfalta.

Ona je napomenula da će na dionici Varošišta – Surov biti ugrađeno 30 metara kubnih novog tampona i 300 metara kvadratnih asfalta, a na dionici Seljani – Pešurići 121 metar kubni novog tampona i 342 metra kvadratna asfalta.

Bjeljanić je istakla da će na ovoj dionici biti iskopano 480 metara kanala i postavljene dvije cijevi propusti od po osam metara, a izvođač svih ovih radova je preduzeće “Romanijaputevi” sa Sokoca.

U toku je modernizacija dijela gradskih ulica, sanacija udarnih rupa površine 350 metara kvadratnih, rješavanje problema oborinskih voda i sanacija pješačke staze pored Srednje škole, za šta će iz budžeta ove opštine biti izdvojeno oko 93.000 KM.

Izvođač radova su “Romanijaputevi”.

Ulica “Filipa Višnjića” biće presvučena asfaltom, a biće izvedeni radovi na skidanju zemlje sa izradom parking prostora i rješavanjem pitanja oborinskih voda.

Radovi će biti izvedeni u Boričkoj ulici dužine 270 metara sa postavljanjem novog sloja asfalta i rješavanjem problema oborinskih voda, i radi se asfaltiranje oko 1.000 metara kvadratnih oko stambenog objekta.