Bosić: Nema uslova za sastanak šestorke

Agencije - 16. juna 2012. 058.ba

SDS u Višegradu

VIŠEGRAD – Predsjednik SDS-a Mladen Bosić rekao je danas u Višegradu da trenutno ne postoje uslovi za održavanje sastanka političkih lidera šestorke. „Bitno je da se dođe do zajedničkog stava o pitanju `Sejdić-Finci` i o načinu biranja dva člana Predsjedništva BiH u Federaciji BiH, nakon čega bih zakazao sastanak šestorke“, rekao je danas Bosić.

Bosić je do ovakvog stava došao nakon što je prethodno obavio konsultacije sa strankama koje čine skupštinsku većinu u BiH.

U Višegradu je danas Glavni odbor SDS-a konstatovao da su ekonomski pokazatelji stanja u Republici Srpskoj upozoravajući i da će aktuelna vlast politikom zaduživanja dovesti Srsku u bezizlaznu situaciju.

„Trenutni dug u Srpskoj iznosi više od četiri milijarde KM, a stanje u javnim preduzećima kao što su `Šume RS`, `Željeznice RS` i elektrodistributivne firme je katastrofalno“, istaknuto je na sjednici Glavnog odbora.

Glavni odbor SDS-a je ukazao da će po RS biti nepovoljan aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom jer će „stradati“ socijalne kategorije građana ukoliko dođe do ovog aranžmana.

Glavni odbor SDS je prihvatio argumente i odluke svih opštinskih odbora oko načina izlaska na izbore i formiranja koalicija o podršci kandidatima.

Bosić je podsjetio da je SDS sa SNSD-om dogovorio zajedničkog kandidata za načelnika opštine Srebrenica, isti dogovor važi i za Foču, dok SNSD nije prihvatio inicijativu SDS-a da se slično uradi i u Bratuncu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,