Dodiku se nude za premijera i pozivaju ga u goste na odmor

Glas Srpske - 11. juna 2012. 058.ba

Milorad Dodik
ZANIMLJIVOSTI – Predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku mjesečno u prosjeku stiže oko 300 pisama u kojima pošiljaoci traže razne vrste pomoći, ali i nude mu kandidaturu za mjesto premijera, te odmor u svojim domaćinstvima.

Tako je jedan pošiljalac iz Srpske Dodiku uputio pismo u kojem piše da bi on bio najbolji premijer Republike Srpske i objašnjava kako bi rukovodio Vladom i šta bi sve učinio na njenom čelu.

Dok se jedni nude za funkcije, drugi predsjednika RS pozivaju u goste.

Tako je na adresu Palate predsjednika RS stiglo i pismo iz Crne Gore u kojem ga pošiljalac poziva da se u njegovom seoskom domaćinstvu odmori od politike i radnih obaveza.

– Česti su dopisi u kojima stanovnici RS, ali i Srbije i Crne Gore pozivaju predsjednika na proslave krsnih slava i navode da bi im bila čast da ga ugoste – kažu u Kabinetu.

Većina se, međutim, ne libi da zatraži pomoć predsjednika RS.

U jednom pismu porodica iz RS od Dodika traži da im pomogne oko pokretanja farme muznih krava, a u drugom jedan građanin traži da mu predsjednik RS finansira putne troškove za godišnji odmor.

Jedan pošiljalac Dodiku nudi da otkupi knjige koje je godinama za njega skupljao, a drugi moli da mu pomogne pri registraciji preduzeća i prepisu imovine.

Ima i onih koji od predsjednika RS traže pomoć u vezi sa rješavanjem problema sa poslovnim saradnicima i oko regulisanja prava na državljanstvo.

U službi predsjednika RS kažu da je od početka godine do kraja aprila stiglo više od 1.200 pisama adresiranih na Milorada Dodika. Najveći broj pisama, njih oko 800 su molbe za pomoć.

– U 60 odsto pristiglih molbi za pomoć radi se o socijalnim slučajevima, porodicama koje su u teškoj materijalnoj situaciji i porodicama kojima je potrebna pomoć za liječenje djeteta ili drugog člana porodice – kažu u Kabinetu predsjednika RS.

Veliki broj pisama odnosi se i na molbe za finansiranje projekata, za pomoć pri zapošljavanju, rješavanju stambenih pitanja, ali i na zahtjeve za finansijsku pomoć u sanaciji i otkupu objekata.

Tu su i zahvalnice za humanitarne akcije, pomoć koju je pružio socijalno ugroženim, višečlanim porodicama, oboljelim, sportistima i slično.

Iz cijele RS stižu i pritužbe i obavještenja o problemima u mjesnim zajednicama, raznim udruženjima i strankama.

Zdravlje

U brojnim pismima pošiljaoci mole predsjednika RS da se upoznaju, a raspituju se kako živi i kakvo mu je zdravlje.

Neki mu šalju čak i savjete iz oblasti alternativne medicine i nude usluge.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,