„Eko-Drina“ traži čišćenje rijeke

Agencije - 25. juna 2012. 058.ba

Flaše na Drini

VIŠEGRAD – Član Eko-regije „Drina“, koja obuhvata 20 opština iz sliva rijeke Drine, Zoran Krunić rekao je danas u Višegradu da će ovo udruženje predložiti da sve opštine iz sliva Lima i Drine pošalju svoje ekipe da se očisti plutajući otpad koji je krajem prošle sedmice Limom stigao iz Srbije i Crne Gore u akumulaciju „HE Višegrad“.“Uputićemo zahtjeve i republičkim i ekološkim inspekcijama Republike Srpske, Crne Gore i Srbije da se ispita ko je izazvao ovu ekološku katastrofu i da se počinilac ove sramote bude kažnjen“, dodao je Krunić.

On je apelovao da se ne smije dozvoliti da se smeće pusti da plovi dalje prema Bajinoj Bašti da ne bi „isprljalo“ i akumulaciju hidroelektrane u Perućcu.

Pojava plutajućeg otpada u Drini rastjerala je kupače na njenim obalama, ispraznila ugostiteljske objekte i ražestila ribare i turističke radnike Višegrada.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,