FK Mladost bez brige za budućnost

19.06.2012.

FK Mladost
ROGATICA – Poznavaoci fudbalskih prilika tvrde da klubovi koji imaju dobar omladinski pogon imaju i fudbalsku perspektivu. Ako je to tačno, onda  FK Mladost ne mora da brine za svoju budućnost. U omladinskim selekcijama, kaže predsjednik Kluba Radomir Jovičić, ima preko 130 aktivnih članova.

Po broju članova prednjači škola fudbala koja broji 45 „polaznika“ rođenih od 2000 do 2003. godine i radi pod stručnim rukovodstvom veterana u Mladosti, Mladena Simsije.

– U ovoj generaciji posebno se ističu dječaci rođeni 2002. Sa njima radim drugu godinu i već smo imali nekoliko zvaničnih nastupa sa zapaženim uspjehom. Tokom prošle zime na Palama igrali smo zimsku „Mini-Maksi“ ligu u kojoj je bilo 12 ekipa iz Republike Srpske i Federacije BiH. Osvojili smo drugo mjesto izgubivši u finalu od „Vinera“ iz Sarajeva, priča Simsija.

– Ali, to nije i sve, dodaje on. Tek minulog vikenda u Višegradu učestvovali smo na međunarodnom turniru škole fudbala „Bambi“ Srpskog sokolskog društva iz Dobruna. Na turniru su učestvovali dječaci „Fapa“ iz Priboja, „Slobode“ iz Užica, „Foča-tim“ iz Foče, „Stakorine“ iz Čajniča, „Drine“ iz Višegrada, naše dvije ekipe sastavljene od dječaka rođenih 2002. i 2003. i domaćina turnira ekipe „Bambi“.

Igrano je po šest utakmica i naši dječaci iz 2002. zauzeli su drugo mjesto. Izgubili smo na penale od „Foča-tima“ sa 3:2 (regularno 2:2).

Na ovom turniru posebno su se istakli Milan Purković i Luka Janković koji su postigli po 8 golova, a strijelac turnira dao je samo gol više.

Inače, kazuje Simsija, turniri nam dobro dođu, jer za polaznike škola nema lige. Dječaci jedva čekaju da negdje idu bilo da igraju prijateljske ili turnir utakmice.

Iako se radi o djeci, priča njihov učitelj, ja sam prezadovoljan njihovim odnosom prema svojim obavezama. Na treninge, koji su tri puta u nedelji, dolazi najveći broj, a na primjer, Đorđe Đurđević redovan je na treninzima a vozari sa Ustiprače. To važi i za Bojana Marijanovića i Aleksandra Vučaka koji dolaze sa Babljaka, odnosno Borika.