I opština Foča obilježila Dan zaštite životne sredine

Opština Foča - 06. juna 2012. 058.ba

Uredjenje obale rijeke Ćehotine

FOČA – Opština Foča danas je obilježila Svjetski dan zaštite životne sredine akcijama uređenja zelenih površina u gradu.

– Evo danas na Dan zaštite životne sredine organizovana je akcija čišćenja obala rijeka, parkova, dvorišta škola, ali sve ove aktivnosti opština Foča provodi kontinuirano. U akciju su uključeni Javno komunalno preduzeće „Komunalac“, Radni vod opštine Foča, učenici Osnovne škole „Veselin Masleša“ i Srednje bogoslovske škole i Vatrogasno društvo Foča. Uglavnom akcija protiče u najboljem redu, svi su se angažovali maksimalno i daju svoj doprinos zaštiti životne sredine, rekao je Zoran Krunić- načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove i komunalnu policiju.

Oko uređenja zelenih površina pored učenika, komunalnog preduzeća, vatrogasnog društva, uključena je i Turistička organizacija opštine Foča.

– Naši učenici iz Osnovne škole „Veselin Masleša“ su bili vrijedni, prvo su uredili školsko dvorište u svojoj školi, a onda su se pridružili čišćenju obala rijeke Ćehotine – izjavila je Dragana Ivanović, direktorica Turističke organizacije opštine Foča i dodala da se turizam ne može razvijati bez kvalitetne, očuvane i uređene sredine u kojoj živimo.

Učenici su poručili građanima opštine Foča da čuvaju svoju okolinu, da ne zagađuju rijeke i da svojim doprinosom očuvaju prelijepu prirodu koja okružuje opštinu Foču.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: