I opština Foča obilježila Dan zaštite životne sredine

06.06.2012.

Uredjenje obale rijeke Ćehotine

FOČA – Opština Foča danas je obilježila Svjetski dan zaštite životne sredine akcijama uređenja zelenih površina u gradu.

– Evo danas na Dan zaštite životne sredine organizovana je akcija čišćenja obala rijeka, parkova, dvorišta škola, ali sve ove aktivnosti opština Foča provodi kontinuirano. U akciju su uključeni Javno komunalno preduzeće “Komunalac”, Radni vod opštine Foča, učenici Osnovne škole “Veselin Masleša” i Srednje bogoslovske škole i Vatrogasno društvo Foča. Uglavnom akcija protiče u najboljem redu, svi su se angažovali maksimalno i daju svoj doprinos zaštiti životne sredine, rekao je Zoran Krunić- načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove i komunalnu policiju.

Oko uređenja zelenih površina pored učenika, komunalnog preduzeća, vatrogasnog društva, uključena je i Turistička organizacija opštine Foča.

– Naši učenici iz Osnovne škole “Veselin Masleša” su bili vrijedni, prvo su uredili školsko dvorište u svojoj školi, a onda su se pridružili čišćenju obala rijeke Ćehotine – izjavila je Dragana Ivanović, direktorica Turističke organizacije opštine Foča i dodala da se turizam ne može razvijati bez kvalitetne, očuvane i uređene sredine u kojoj živimo.

Učenici su poručili građanima opštine Foča da čuvaju svoju okolinu, da ne zagađuju rijeke i da svojim doprinosom očuvaju prelijepu prirodu koja okružuje opštinu Foču.