Književno veče društva „Most“

12. juna 2012. 058.ba

Književno veče društva „Most“
VIŠEGRAD – Četvrtog dana 33. „Višegradske staze“ u maloj sali Doma kulture održano je književno veče Društva ljubitelja pisane riječi „Most“ koje već osmu godinu djeluje pri Narodnoj biblioteci „Ivo Andrić“ Višegrad i okuplja tridesetak književnih stvaralaca raznih zanimanja i godina starosti.

-Društvo „Most“ je nastalo na inicijativu kulturnih radnika koji su htjeli da uobliče, spoje i predstave u jedan umjetnički krug svoje stvaralaštvo koje su godinama ili decenijama pisali za svoju dušu, naglasila je Stojka Mijatović, predsjednik Društva bibliotekara Republike Srpske, najavljujući ovo književno veče.

Profesor književnosti, mr Danka Mitrovoć je govorila o Ivu Andriću kao zavičajnom piscu, podsjećajući da je on u Višegradsku kasabu smjestio radnju, ne samo svog najvećeg romana „Na Drini ćuprija“, već i jednog broja svojih pripovjedaka.

Profesor književnosti Divna Vasić je predstavila svoju studiju o višegradskim jevrejima, sugrađanima kojih više nema, a potom su svoje poetske i književne radove čitali Dragica Grbić, Božidar Škobić, Vukašin Tripković, Slavko Heleta, Spasa Kuljić, Savo Škobić, Slavica Garić, Ranka Kuzman, Branka Čarapić, Danijela Žuža, Nevenka Stojanović i Božidar Tuševljak, te kao gosti pjesnici iz Rudog Dragan Paponjak i Radomir Jagodić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,