Maskenbal

01.06.2012.

maskenbal Foča
FOČA – Tradicionalnu manifestaciju “Majski dani duhovnosti, kulture i sporta”, juče  su uveličali i mališani iz Dječijeg vrtića “Čika Jova Zmaj” i “Klincograda”. Mališani su se okupili ispred obdaništa i šetnjom kroz grad razveselili brojne građane Foče koji su izašli da uživaju u priredbi koju su naši najmlađi sugrađani priredili u parku ispred hrama “Svetog Save” u izgradnji. Svoju maštovitost mališani su pokazali kroz raznovrsne kostime prinčeva, princeza, vila, kraljeva i drugih omiljenih dječijih likova.

– Kao i svake godine mališani Dječijeg vrtića “Čika Jova Zmaj” i “Klincograda” su se predstavili igrom, pjesmom i svojim prelijepim maskama. Ovom lijepom manifestacijom u organizaciji Skupštine opštine Foča i Dječijeg vrtića “Čika Jova Zmaj” želimo uljepšati dane majskih svečanosti- izjavila je direktorica Dječijeg vrtića “Čika Jova Zmaj” Dobrica Radović.

Zbog loših vremenskih uslova, lutkarska predstava “Psić i mačkica” beogradskog pozorišta, koja je trebala biti izvedena na otvorenom nakon makenbala, prikazana je u prostorijama Dječijeg vrtića “Čika Jova Zmaj”.