Maturanti kao manekeni

03.06.2012.

Maturanti u Rogatici

ROGATICA – Rijetko koja manifestacija  okupi više posmatrača od maturske večeri srednjoškolaca ovdašnje Srednje škole. Tako je bilo i ove godine.

Nakon što su u predvečerje prošle subote, 2. juna, protutnjali u automobilima kroz ulice grada, 130 maturanata 48. generacije srednjoškolskog obrazovanjam iz dva odjeljenja gimnazije opšteg smjera, dva tehničara ekonomskih struka, dva ugostitelja u zanimanju kuvar-konobar i jednog odjeljenja stolara, okupilo se u fiskulturnoj sali kod Doma kulture. Ovdje su od uprave škole primili crveni karanfil, a zatim formirali defile i u parovima predvođeni trubačima iz orkestra Nikole Papića iz Priboja i maturantima gimnazije Kristinom Brkić i Ognjenom Karadžićem iz 4/1 razreda prošli kroz špalir koga su napravili njihova rodbina, prijatelji, poznanici i ostali znatiželjnici prošeteli ulicom Srpske sloge do motela „Park“ u kom će se do ranih jutarnjih časova pjevati, igrati i na druge načine veseliti.

Maturanti u Rogatici

Toplo pozdravljeni maturanti su šarmom i ljepotom izgledali kao pravi manekeni. Mladići u prvim odijelima, sa kravatama i „šimi i „pačijim kljunom“ na cipelama. Djevojke su bile još ljepše. U haljinama svih boja, dezena i oblika, sa frizurama po posljednjoj modi, cipelama i sandalama sa štiklama „na olovku“ prvi put obuvenim, mnoge ni rođene majke iz špalira u kome je, činilo se, bio cijeli grad, često nije mogla prepoznati.

Među maturantima, kojim je sreću u životu uz više truda i motivacije u daljem školovanju, poželio direktor Škole Stevo Dokić, bilo je 13 odličnih učenika, 42 vrlodobra, 43 dobra, ali i 17 sa dovoljnim uspjehom na kraju tek minule školske godine.

Odlikaši su najsvjetliji dio ove generacije. Među njima je 10 djevojaka koje su četvrti razred završile sa čistom peticom i primjernim vladanjem. Anđela Stojanović i Maja Motika su „vukovci“, jer su ocjenu pet imale tokom cijelog školovanja i od njih dvije jedna će sigurno biti učenik generacije.

Matursko veče proslavila je i Nataša Stojančević koja je uspješno, sa vrlodobrim uspjeom, završila gimnaziju iako je na nastavu dolazila u invalidskim kolicima. Ona je bila zvijezda večeri i takoreći svi maturanti su se sa njom fotografisali radi čega su srećni bili i njeni roditelji – majka Vesna i otac Siniša.