Najbolji učenici i studenti kod načelnika opštine Foča

19.06.2012.

Najbolji učenici i studenti kod načelnika opštine Foča

FOČA – Načelnik opštine Foča Zdravko Krsmanović danas je primio najbolje učenike osnovnih i srednjih škola, te najbolje studente generacije 2011/12.godine sa sjedištem u Foči. Tom prilikom, dodijeljene su i novčane nagrade.

– Ono što je bila moja želja i postala je tradicija, da svake godine najbolje đake i studente sa fakulteta u Foči,te srednjih škola okupimo na jednom mjestu da im odamo priznanje, da oni budu putokaz mladim generacijama kako treba ići i da se zna cijeniti prava vrijednost u društvu u kome su mnoge stvari poremećene. Kada su mjerila vrijednosti poremećena, kada je moral sve manje i manje prisutan, onda je velika stvar u svome gradu imati Bogoslovski fakultet i Srednju bogoslovsku školu da ti ljudi pokažu da odatle mora moral da se crpi. A imate ovakve ljude koji mogu biti lideri jer oni nisu samo lideri po tome što imaju dobar prosjek ocjena, oni su dobili priznanje od đaka od drugih studenata da su to jednostavni đaci generacije i studenti generacije. To je za svaku pohvalu i ja sam siguran da će budućnost Foče u njihovim rukama biti sigurno svijetla – rekao je Zdravko Krsmanović, načelnik opštine Foča.

Dragana Mihajlović je najbolja učenica Osnovne škole „Sveti Sava“, želi da upiše Gimnaziju u Foči.

– Smatram da će mi znanje koje steknem u gimnaziji dosta značiti u daljem školovanju. Današnji prijem kod načelnika opštine Foča nam mnogo znači, prije svega je, stimulacija za dalje napredovanje – kaže Mihajlovićeva.

Miloš Janjić je nabolji učenik Srednje bogoslovske škole „Sv. Petra Dabrobosanskog“. Školovanje nastavlja na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Foči.

– Želim da, prije svega, pohvalim ovo što čini načelnik opštine Foča za nas mlade studente, srednjoškolce, osnovnu školu, jer stvarno to je jedan veliki stimulans za naše dalje napredovanje, naše dalje učenje jer stvarno ne samo nagrada već treba pokazati mladima da je neko uz njih da je neko uvijek sa njima- naveo je Janjić.

Anica Čančar, završila je Osnovnu muzičku školu.Kaže da je današnji prijem i promocija Osnovne muzičke škole jer, prema njenim riječima, malo ko van Foče zna za ovu školu koja ima vrijedne učenike i kvalitetne profesore.

– Ja sam danas tražila od načelnika da nam pomogne u obezbjeđenju prostorija za rad. Nalazimo se u sklopu Osnovne škole „Sveti Sava“ imamo nekoliko prostorija, a te prostorije su veoma male i neadekvatne za rad,a instrumenti su veoma loši i teško je raditi na njima ali ipak nekako imamo toliko veliku želju i ako toliko volimo muziku uspjevamo nekako – kaže Čančarova.

Slađana Ćalasan je najbolji student odsjeka Specijalna edukacija i rehabilitacija, Medicinskog fakulteta. Kaže da svakom studentu novčana nagrada znači ali priznanje za uspjeh rad i trud je nešto što ima posebnu težinu.

– Moji planovi su da ostanem da radim na svom matičnom fakultetu – istakla je Slađana.

Milica Škipina je đak generacije OŠ „Veselin Masleša“, školovanje nastavlja u fočanskoj Gimnaziji, dok je najbolji student Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta je učenik prve godine Dragan Stojšin.

Prijemu su prisustvovali direktori i profesori škola i fakulteta.