Obezbjeđena sredstva za poslovnu zgradu He na Drini u Andrićgradu

05.06.2012.

Branislava Milekić u Andrićgradu

Gradilište posjetila direktorica Elektroprivrede RS

ANDRIĆGRAD – Generalni direktor “Elektroprivrede Republike Srpske” Branislava Milekić, tokom posjete gradilištu Andrićgrada, istakla da je Elektroprivreda RS obezbijedila sredstva za realizaciju projekta poslovne zgrade He na Drini, te da je sa režiserom Emirom Kusturicom razgovarala o pripremanju potrebne dokumentacije.

Što se tiče nove lokacije, ovo što smo do sad vidjeli zaista nas uvjerava da je ovo najbolja lokacija u Višegradu za poslovnu zgradu. Svoje oduševljenje nije krila, posebno entuzijazmom svih ljudi koji su angažovani, a sve što se ovdje može vidjeti zaista je jedinstveno, jer je ovo poseban doživljaj vidjeti i u ovoj fazi građenja, priča Milekićeva.

Buduća zgrada preduzeća “HE na Drini” biće na jednom od šest trgova Andrićgrada oivičenom objektima gradske kuće, hotela i pijace rekao je Emir Kusturica. Na tom trgu biće i spomenik Ive Andrića visok 2.40 metara, a biće zamišljen tako da spomenik stoji na vodi obasjan sijalicama.

Branislava Milekić u Andrićgradu

“Cilj nam je da se u ovaj grad od kamena udahne život, jer će ovdje boraviti oko 200 studenata, isto toliko radnika HE na Drini, 70 radnika lokalne uprave, naših stotinu i više zaposlenih, ne računajući turiste, ekskurzije i zvanične delegacije”, kaže Kusturica.

„Mi stvaramo srce Višegrada, stvaramo gradsko jezgro koje će biti puno ljudi, tako da će ovaj grad početi da živi. Ovdje smo zadržali ono što istorija nije dozvolila da u jednoj ulici i otomanski period i Vizantija budu zajedno i onda da nastavimo sa fragmentima renesanse koji se mogu vidjeti u Dubrovniku i po Južnoj Italiji i zato ova ulica treba da bude ponosna u čitavom svijetu, ne samo u ovom dijelu Balkana“, priča srpski režiser.

Direktor preduzeća “HE na Drini” Mile Lakić istakao je da je ovdje boravio i projektant poslovne zgrade i da je u Andrićgradu već otvorena kancelarija ove višegradske firme.