Održana Konferencija beba u Foči

27.06.2012.

Koferencija beba
FOČA – Pod sloganom “Ljepša Srpska – brojnija Srpska” 25. juna na  Gradskom trgu u Foči održana je tradicionalna manifestacija “Konferencija beba”.

Cilj ove manifestacije je upoznati javnost o nepovoljnoj demografskoj slici Republike Srpske i problemu nedovoljnog rađanja, te da se mladim ljudima da podrška u njihovim nastojanjima da planiraju i osnuju svoje porodice.

Manifestaciju je organizovala opština Foča u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta RS i Turističkom organizacijom opštine Foča.

Na manifestaciji su bile prijavljene 104 bebe, uzrasta do dvije godine. Za predsjednika Konferencije beba izabrana je najmlađa Marko Filipović rođen 5.juna, dok su za potpredsjednike izabrani Vukašin Milanović i Lazar Mimić. Za naj porodicu proglašena je porodica Ivana Đajića, sa dvoje djece do dvije godine.

Turistička organizacija opštine Foča je putem sponzora obezbjedila kupovinu poklona  za bebe, dok je novčane nagrade obezbjedila Opština Foča. Majice za bebe obezbjedilo je Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport RS.

U zabavnom dijelu programa učestvovali su mališani iz Dječijeg vrtića “Čika Jova Zmaj” i Igraonice “Klincograd”, plesna grupa “Clarus” i amaterski glumci Velibor Đorđić i Vanja Borisovljevski kao klovnovi Pinki i Ponki.

Medijski pokrovitelji manifestacije bili su RTRS i Radio Foča.