Opština Foča odbila dijete poginulog borca

Glas Srpske - 23. juna 2012. 058.ba

Bratislav Pavlović

FOČA – Iako je ispunio sve uslove da odrađuje pripravnički staž u fočanskoj administrativnoj službi, Bratislav Pavlović (25), koji je i dijete poginulog borca, iz opštine Foča je dobio odbijenicu sa objašnjenjem kandidatima, koji su “po preporuci Komisije među prvima na rang-listi”.

Pavlović se prije par mjeseci prijavio na konkurs za obavljanje pripravničkog staža za zanimanje profesor fizičke kulture u okviru programa Vlade RS “Znanjem do posla”. I pored toga što je redovno završio DIF sa visokim prosjekom, ima preporuke Boračke organizacije jer je dijete palog borca, teške je materijalne situacije, prije tri dana iz opštine je dobio odbijenicu da nije primljen.

– Konkurisao sam sa još par kolega za pripravnika u oblasti fizičke kulture za koja su u opštini bila predviđena dva mjesta. Tokom konkursa bilo je raznih nepravilnosti, neki od kandidata su već išli mjesec na posao, a kada se obratimo opštini, oni kažu da konkurs nije završen zvanično.

Poslije svega toga dobijam odbijenicu da nisam ispunio uslove konkursa, a nisam dobio ni pravo ni rok za žalbu, već samo da je sve sprovedeno po preporukama Komisije – priča Pavlović i dodaje da ni prilikom testiranja pred Komisijom nije bilo nikakvog bodovanja.

– Pola sata sam se zadržao kod Komisije na razgovoru, oni se danas pravdaju da nemaju ništa s tim, već da o svemu na kraju odlučuje načelnik Zdravko Krsmanović. Probao sam doći do Krsmanovića, ali nisam imao priliku. Uputio sam mu i pismenu molbu i predstavio svoju tešku situaciju, da sam sam i bez ikakvih primanja, ali nikada nikakav odgovor nisam dobio – kaže Pavlović, u čijoj porodici su dva člana dala živote za RS, ostao je u ratu i bez oca i bez strica.

– Jako je ružno da se tako prema nama odnose – ogorčen je Pavlović i podsjeća da je zbog sveukupne situacije i lokalna Boračka organizacija slala molbe za njegovo zaposlenje.

– Nadali smo se da će kao dijete poginulog borca imati prednost pri zapošljavanju kao i po zakonu. Vršili smo više pritisaka na sve organe lokalne vlasti pa sam poslije dobio obavještenje da će mu se poništiti odbijenica i da će ga primiti u ponedjeljak – rekao je predsjednik Predsjedništva BO Foča Gordan Kalajdžić.

U opštini nisu komentarisali rad Komisije koja je davala prijedloge za prijem pripravnika.

– Po nalogu načelnika sam pozvala Bratislava u četvrtak i obavila sa njim razgovor oko pripravničkog staža. Postoji vjerovatnoća da u ponedjeljak bude kao pripravnik raspoređen u sportsku dvoranu, određen mu je mentor i ponuđena mogućnost da obavi pripravnički staž – rekla je načelnik Odjeljenja za opštu upravu Dragica Kulić.

Na čekanju do ponedjeljka

Kako je došlo do toga da dijete poginulog borca i teškog socijalnog stanja ne bude primljen kao pripravnik uz ispunjavanje svih uslova konkursa, vjerovatno, niko neće ni utvrditi. Oštećenom Bratislavu preostaje da sačeka ponedjeljak i vidi da li će se opštinsko obećanje ispuniti.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,