Optužnica protiv Stankovića zbog bjekstva iz zatvora

03. juna 2012. 058.ba

Radovan Stanković

FOČA – Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Radovana Stankovića koji je 2007. godine pobjegao iz fočanskog Kazneno-popravnog zavoda /KPZ/, gdje je služio zatvorsku kaznu od 20 godina zbog ratnih zločina na području Foče.

U optužnici se navodi da je Stanković prilikom odvođenja na ljekarski pregled, ispred Medicinskog centra u Foči, pri izlasku iz specijalnog vozila, snažno odgurnuo stražara KPZ Foča, te nakon toga ušao u automobil parkiran u blizini, kojim se odvezao u nepoznatom pravcu.

Stanković se tereti da je kao lice lišeno slobode na osnovu zakona, pobjegao upotrebom sile protiv nekog lica, čime je počinio krivično djelo bjekstvo lica lišenog slobode, navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Nakon višegodišnjeg bjekstva, Stanković je uhapšen 21. januara ove godine u Foči, nakon čega je sproveden na dalje izdržavanje zatvorske kazne zbog počinjenih ratnih zločina.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,