Otkriva se spomenik Ivu Andriću

27. juna 2012. 058.ba

Spomenik Ivu Andriću

ANDRIĆGRAD – Vidovdanske svečanosti u „Andrićgradu“, uz godišnjicu gradnje i završetak prve faze ovog kompleksa.

U edukativno-turističkom komšpleksu „Andrićgrad“ na Vidovdan, 28. juna u 15 časova svečano će se obilježiti završetak radova prve faze ovog projekta, koga u partnerstvu sa Vladom Republike Srpske i opštinom Višegrad gradi proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica.

Uz prigodnu svečanost promovisaće se završetak centralnog Trga i zgrade Andrićevog instituta.

Kako je najavljeno spomenik proslavljenom književniku i nobelovcu Ivu Andriću, visok 2,4 metra, Emir Kusturica će otkriti zajedno sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom.

Nakon obraćanja Emira Kusturice, planirane su besjede Milorada Dodika, zatim ministra inostranih poslova Srbije Vuka Jeremića i Akademika Matije Bećkovića. Njima će Kusturica, kao počasnim građanima, uručiti ključeve „Andrićgrada“.

U kulturno umjetničkom programu nastupiće hor „Srbadija“ iz Bijeljine, a Novosadska filharmonija će izvesti „Novo doba“ od Antonjina Dvoržaka.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,