Ovjera knjižica na duži period

Agencije - 11. juna 2012. 058.ba

Ovjera zdravstvenih knjižica

INFO – Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske ubuduće će ovjeravati zdravstvene knjižice na period od tri mjeseca, umjesto dosadašnjih mjesec dana, svim osiguranim licima za koja se doprinosi za zdravstveno osiguranje uplaćuju redovno, u kontinuitetu, prenose agencije.

Osiguranim licima čiji je uplatilac doprinosa Zavod za zapošljavanje RS knjižica će biti ovjeravana na duži period, odnosno do datuma do kojeg je osigurano lice redovno prijavljeno na evideniciji Zavoda.

– Na period od tri mjeseca, kao i do sada, zdravstvena knjižica će biti ovjerena djeci do 15 godina života, te trudnicama i porodiljama. Penzionerima će zdravstvena knjižica i dalje biti ovjeravana samo jednom, i to prilikom prijave na zdravstveno osiguranje na osnovu rješenju o penzionisanju. Nakon toga ovjeru zdravstvene knjižice u zdravstvenoj ustanovi penzioneri dokazuju čekom o isplaćenoj penziji – saopšteno je iz FZO RS.

Iz Fonda napominju da su novine u vezi sa ovjerom knjižica na duži period uvedene da bi se smanjile gužve u šalter salama poslovnica Fonda, naročito prvih dana u mjesecu.

Prema njihovim navodima, produženje perioda na koji se ovjerava zdravstvena knjižica jeste svojevrstan ustupak za one koji redovno uplaćuju doprinos za zdravstveno osiguranje.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: