Poznati polufinalisti 8. Football Friends-a

02.06.2012.

Football Friends - Sarajevo-Budućnost

Dinamo, Budućnost, reprezentacija Makedonije i Željo idu dalje

FOČA – U polufinalu osmog međunarodnog omladinskog turnira „Football Friends Foča 2012“ sastaće se Dinamo iz Zagreba i podgorička Budućnost a u drugom susretu Reprezentacija Makedonije U 18 i sarajevski Željezničar.

Veoma interesantno je bilo u četvrtfinalnim mečevima. U prvom susretu zagrabački Dinamo je tek nakon boljeg izvođenja penala obezbijedio polufinale. Drugi susret je protekao u izjednačenoj igri ali je podgorička Budućnost uspijela minimalno ali potpuno zasluženo da savlada Sarajevo. Domaćin turnira Sutjeska je pružila žilav otpor reprezentaciji Makedonije U 18, ali ipak kvalitetniji i iskusniji sastav gostiju je tri puta pogodio mrežu Fočaka.

I konačno najljepši susret večeri su odigrali Crvena Zvezda i Željezničar. Beograđani su bili bolji ali to nisu uspijeli i da materijalizuju, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca, gdje su igrači Željezničara bili spretniji i sretniji i obezbijedili prolaz u polufinale. U utakmicama za plasman sastaće se Vojvodina i Sarajevo, dok će u drugom susretu igrati Sutjeska i Crvena Zvezda.

Dinamo (Z) – Vojvodina(NS) 0:0, penalima 4:2

Strijelci iz penala: Mamić, Murić, Droždek, Fiolić (Dinamo), Milinković, Spremo(Vojvodina).
Gradski stadion u Foči.
Gledalaca 1000.
Sudija: Stanislav Sekulić(Foča).
Žuti kartoni: Mamić i Fiolić (Dinamo) Katanić (Vojvodina).
Dinamo (Z): Muškić, Iharoš, Mamić, Omazić, Džijan, Knezović, Hodak, Vlak (Droždek) Fiolić, Murić, Nuriši(Žabec). Trener: Jozo Bandić.
Vojvodina (NS): Rockov, Joksimović, Jorgić, Makarić(Katanić), Pankov, Kremenović, Gaćinović, Kasović, Milinković, Ilić, Spremo. Trener: Vladimir Gaćinović.

Sarajevo – Budućnost (P) 0:1

Strijelac: 0:1 Radišević u 73. min.
Gradski stadion u Foči.
Gledalaca 1200.
Sudija: Milan Krunić(Foča).
Žuti kartoni: Čalija (Sarajevo), Smiljanić (Budućnost).
Sarajevo: Plakalo, Čalija, Zukić, Zulčić (Divović) Đelo (Rašidović) Radovac (Aldić) Hamzić, Handžić, Burović (Novaković) Kurtanović, Sijamija. Trener: Muhidin Teskeredžić.
Budućnost: Dragović, Kruščić (Čaćić), Radović, Banović, Kaluđerović, Nenezić, Karić (Radišević) Ivanović (Gazivoda) Ilinčić (Milošević) Jovanović, Smiljanić. Trener: Igor Lukovac.

Sutjeska (F) – Reprezentacija Makedonije 0:3

Strijelci: 0:1 Mirčevski u 28.; 0:2 Ivanov u 42.; 0:3 Karimani u 43. min.
Gradski stadion u Foči.
Gledalaca 1500.
Sudija: Siniša Marković (Foča).
Sutjeska (F): Milanović, Ćubić (Kujundžić) Višnjić (Vuković) Marković, Simović, Kostović, N.Pljevaljčić, Sekulović (O.Pljevaljčić) Đajić(Vukadinović) Mojović, Ivanović. Trener: Filip Ikonić.
Reprezentacija Makedonije U 18: Iliev, Toševski (Georgijevski), Nastevski, Zajko, Aćevski, Velkovski(Abazi), Murtić (Kalanovski), Karimani (Skenderović), Mirčevski (Spirkovski). Trener: Zoran Micevski.

Crvena Zvezda (B) – Željezničar(S) 0:0, penalima 3:4

Strijelci iz penala: Cvetković, Jovanović, Grujić (Crvena zvezda); Hasković, S.Količić, Memija, Kašić (Željezničar).
Gradski stadion u Foči.
Gledalaca 1500.
Sudija Zdravko Vuković (Foča).
Žuti karton: Hadžović(Željezničar).
Crvana Zvezda (B): Đorđev, Iličić, Brajović, Luković, Kukoljac, Jovanović, Žerarđanin, Grujić, Mikelić, Aleksić, Živković (Cvetković). Trener: Mile Jovin.
Željezničar (S): Čenan (Kjosevski), Salčin, Hadžović, Šljivo, Memija, S.Količić, Hidić (Lepir), Bašović(Pleh) (Beganović), H.Količić (Rikalo), Hasković, Kašić. Trener: Admir Adžem.

 

Turnir je svečano otvorio načelnik opštine Foča i predsjednik Organizacionog odbora turnira Zdravko Krsmanović.

– Ovo je osmi Međunarodni omladinski turnir i čim je nešto osmo, onda pokazuje da to ima već jednu tradiciju. Prvi naš cilj bio je da okupimo ljude iz zemalja Balkana pa i šire, da na neki način kroz sport povežemo mlade ljude. Mi ne da smo uspjeli povezati ljude, mi smo uspjeli napraviti jedan izvanredan kvalitet, dolaze vrlo kvalitetni selektori i ljudi koji hoće da vide kvalitet ovih dječaka. Ja sam siguran da je budućnost ovog turnira i dalje svijetla, da će biti daleko najjači omladinski turnir na jugoistoku Evrope – istakao je Krsmanović na svečanom otvaranju.

On ističe da su ove godine pred turnir natkrivene tribune, prošle godine izgrađeni reflektori.

– I dalje radimo na infrastrukturi, napravićemo teren sa vještačkom travom na pomoćnim terenima u Donjem Polju, s ciljem da u budućnosti imamo najbolje uslove u RS i BiH.

Danas se nastavljaju utakmice od petog do osmog mjesta, te polufinalni mečevi. Za 12 časova zakazan je okrugli sto na temu: “Društvena uloga fudbala u savremenom svijetu”.