Promovisan kalendar Prosvjete za 2012. godinu

11. juna 2012. 058.ba

Kalendar Prosvjete za 2012. godinu
VIŠEGRAD – U nedelju veče, u maloj sali Doma kulture, u sklopu „Višegradske staze“, promovisan kalendar „Prosjete“ za 2012. godinu.

O kalendaru je govorio prof. Dr. Sava Ćeklić, naglašavajući da je po sadržaju i raznovrsnosti satkan od elemenata prošlosti i savremenih tekstova, tako da se za njega može reći da je mala srpska enciklopedija.

Ističući pregalaštvo i ulogu priređivača Prosvjetinog kalendara, prof. Dr. Vojislava Maksimovića, Ćeklić je rekao da se u ovoj knjizi sa preko 600 stranica, 45 poglavlja i oko 300 naslova mogu pročitati zanimljivi tekstovi posvećeni tradiciji, ali i današnjem vremenu.

Prof. Dr. Vojislav Maksimović se zahvalio svim autorima koji su svojim prilozima oblikovali ovogodišnji kalendar Prosvjete.

-U istoriji sropskog naroda Prosvjetini kalendari su imali i imaju veliki značaj, naglasio je Maksimović.

On je podsjetio da je Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“, nakon obnove rada 1990. godine, održalo kulturnu manifestaciju „Višegradska staza“, te da je kasnije obnovilo porušeni spomenik Ivu Andriću u Višegradu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,