Prva izložba slika Marka Jankovića

12.06.2012.

 

Izložba slika Marka Jankovića

ROGATICA – Dvadesetjednogodišnji apsolvent na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta na Palama Marko Janković iz prigradskog  Plješevica, prošlog ponedeljka, 11. juna, u galeriji „Radenko Mišević“ Centra za kulturu  priredio je prvu višednevnu izložbu slika na temu „Konji“.

– Izloženo je petnaestak crteža rađenih krejonom na papiru kojim ovaj mladi umjetnik svojom rukom vješto razigrava snagu i pokrete konja kroz divlje i netaknute predjele koji su izostavljeni kao prirodni ambijent, reče uz otvaranje izložbe mladi akademski slikar i  sugrađanka Danijela Novaković.

Otvaranju izložbe iznad svih očekivanja prisustvovao je veći broj ljubitelja lijepe slike koji su, kako rekoše, došli da podrže mladog sugrađanina ali i da nešto vrijedno vide u svom gradu.

Marko Janković

I zaista imali su šta vidjeti. Markova „Borba konja“, „Konj u trku“ „Divlji konj“, „frizijski konj“ ili „Bijela trojka“ i druge izložene slike potvrda su riječi mlade umjetnice Danijela Novaković, a i dokaz da je Marko talenat pred kojim je svijetla perspektiva i još dosta samostalnih i zajedničkih izložbi slika.

– Slikarstvom sam se, priča opet Marko, počeo baviti kao osnovac. Slikao sam prirodu oko sebe, ali sam se idući na Borike uvijek divio gracioznosti, snazi i pameću konja. Otuda i ciklus slika o njima i biće ih još.