SDS i SNSD potpisali koalicioni sporazum

Glas Srpske - 16. juna 2012. 058.ba

SDS i SNSD- potpisivanje koalicionog sporazuma
FOČA – Koalicioni sporazum o zajedničkom istupanju na lokalnim izborima i podršci kandidatu Radisavu Mašiću za načelnika opštine Foča u petak su potpisali opštinski odbori SDS-a i SNSD-a, saznaje “Glas Srpske”.

Predsjednik OO SDS-a u Foči Nikola Perišić potvrdio je “Glasu Srpske” da je SDS potpisao koalicioni sporazum sa SNSD-om i da će podržati njihovog kandidata Mašića.

– Partija je potpisala sporazum i još je ostalo da čelni predsjednici partija potpišu – rekao je Perišić.

U SNSD-u takođe potvrđuju koaliciju sa SDS-om.

– Mi smo potpisali taj sporazum, izlazimo sa zajedničkim kandidatom na izbore i ostalo je još da sporazum potpišu predsjednici partija u centralama, a to je najvjerovatnije u ponedjeljak – rekao je predsjednik OO SNSD-a Veljko Marić.

On je dodao da će osim SDS-a u koaliciju još pet partija.

– To su DNS, Socijalistička partija, Radikalna stranka RS, Srpska radikalna stranka “Dr Vojislav Šešelj” i Partija ujedinjenih penzionera, sa kojima teku razgovori, ali će najvjerovatnije biti tako – rekao je Marić.

Marić, koji je i nosilac SNSD-ove liste na predstojećim izborima, rekao je da je cilj velike koalicije bolji i prosperitetniji život građana Foče.

– Cilj nam je da sve kapije Foče budu otvorene za saradnju, domaće i strane investicije, da stanovnici osjete boljitak i promjene. Zato smo i okupljeni oko zajedničkog kandidata – rekao je Marić.

U DNS-u, koji je već uz SNSD, kažu da će podržati zajedničkog kandidata.

– Mi hoćemo da se dogovorimo u vezi sa kandidatima i da idemo u pobjedu. Podržaćemo zajedničkog kandidata, a naš moto na sljedećim izborima je uvažavanje građana i njihovih potreba – rekao je predsjednik OO DNS-a Radojica Mlađenović.

Pored još nezvanično formirane sedmorke, u Foči ostaju PDP i Nova socijalistička partija čiji je predsjednik aktuelni načelnik opštine Zdravko Krsmanović.

– Sigurno je da mi nećemo u koaliciju sa SDS-om, SNSD-om i drugima, dok trenutno o podršci zajedničkog kandidata pregovaramo sa NSP-om. Najvjerovatnije je da će tako i biti -rekao je predsjednik PDP-a Aleksandar Golijanin.

Krsmanović

Aktuelni načelnik opštine Foča Zdravko Krsmanović rekao je da će sačekati zvaničnu potvrde koalicije SDS-SNSD.

– To je za nas sada novi momenat, čekaćemo zvaničnu potvrdu te koalicije sa najvišeg nivoa. Od sada su sve opcije za kandidata za načelnika otvorene, pa i moja – rekao je Krsmanović.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,