Skriveno od svijeta

28. juna 2012. 058.ba

Bambi

ROGATICA – Članovi lovačkog društva „Rogatica“ u sklopu svojih redovnih aktivnosti koje provode na području svoje opštine, nerijetko se susreću sa zanimljivim prizorima u obilasku lovišta rogatičke opštine.

Tako je bilo i proteklog vikenda kada je Miloš Mirković, inžinjer šumarstva i član lovačkog društva „Rogatica“ u redovnom obilasku lovišta naišao na izuzetno lijep prizor. U selu Zabrežje, u sjevernom dijelu opštine Rogatica, duboko u gustoj travi, ležalo je dobro prikriveno mladunče srne.

-Mladunče je bilo samo, a majka je vjerovatno bila u potrazi za hranom, rekao je Mirković, inače stručno lice za uzgoj i zaštitu divljači u rogatičkom udruženju lovaca.

Mirković je dodao da u ovakvim situacijama treba biti jako oprezan i pažljiv prema mladunčetu.

-Mladunče ne treba dodirivati rukama niti ga uzimati u naručje, iz prostog razloga što bi srna po povratku u svoje leglo osjetila nepoznate mirise na svom mladuncu i odmah bi ga odbacila, a teško je povjerovati da bi mladunče koje je staro oko 15 dana samo moglo preživjeti u divljini, dodao je Mirković.

Udruženje lovaca „Rogatica“ nastaviće sa aktivnostima koja se tiču zaštite divljači na području ove opštine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: