Svečana podjela svjedočanstava

Sreten Mitrović - 18. juna 2012. 058.ba

Svečana podjela svjedočanstava

ROGATICA – Stotinu i tri od ukupno 130 učenika koji su ove školske godine položili maturski ispit i okončali školovanje u Srednjoj školiu , u ponedeljak, 18. juna, na prigodnoj svečanosti primilo je svjedočanstva.

Među njima je i „vukovac“ Anđela Stojanović, učenica 4/2 razreda gimnazije, koja je odlukom Nastavničkog vijeća Škole proglašena za učenika generacije, jer je i osnovnu i srednju školu završila sa ocjenom pet.

Diplomu „vukovca“ i učenika generracije uz prigodne nagrade ovoj vrijednoj učenici i želju da nastavi istim putem, u čemu će podršku imati stipendijom lokalne zajednice na fakultetu po vlastitom izboru, uručio je načelnik opštine Radomir Jovičić.

GDJE SU OSNOVCI

Osnovnu školu  završilo je 108 učenika, a za nastavak školovanja  Srednjoj školi izrazilo je želju 96, što će reći da ih 12 neće nastaviti školovanje ili će upis pokušati u nekom drugom mjestu,reče Stevo Dokić.

– Među onim koju su primili svjedočanstva bila je i drugi „vukovac“ ove generacije Maja Motika i vrijedna Nataša Stojančević, koja je srednješkolsko obrazovanje stekla dolazeći na nastavu iz naselja Plješevica u invalidskim kolicima. Četvrti razred gimnazije ona je završila sa vrlodobrim, a maturu položila sa odličnim uspjehom, reče direktor Škole Stevo Dokić.

Da podsjetimo. Klupe Srednje škole napustilo je po dva odjeljenja gimnazije opšteg smjera, ekonomskih tehničara i ugostitelja u zanimanju konobar-kuvar i jedno odjeljenje stolara.

– Nisu se, reče direktor Škole Stevo Dokić, Bog zna kako istakli znanjem i vladanjem i bili su u znaku odlični – loši. To dokazuje i podatak da ih je 115 završilo razred, od čega 55 odličnih i vrlodobrih a 60 sa dobrim i dovoljnim uspjehom uz 12 koji su upućeni na popravni ispit iz jednog ili više predmeta, a tri će morati ponavljati godinu, što se nije odavno desilo u ovoj školi.

Kad smo kod Srednje škole da kažemo i to da je okončan prvi upisni rok u prve razrede. Od prijavljenih 33 u gimnaziju je upisano samo 20. Za zanimanje ekonomski tehničar prijavila su se 43 kandidata ali traženih 60 bodova nije imao ni jedan pa su ostala prazna svih 48 slobodnih mjesta.

Ni za zanimanje tehničar za obradu drveta ni jedan od 20 prijavljenih kandidata nije se mogao upisati pa je i tu slobodno svih 24 planiranih mjesta.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,