Tomislav Popović održao konferenciju za novinare

22. juna 2012. 058.ba

Tomislav Popović

VIŠEGRAD – Spomen obilježje bošnjačkim žrtvama, koje je podignuto u groblju Stražište u Višegradu, nije sporno, izuzev riječi „genocid“, izjavio je načelnik opštine Višegrad Tomislav Popović, na današnjoj konferenciji za novinare. Ovo je zaključeno i na Skupštini opštine Višegrad.

Načelnik Popović dodaje da je neophodno u miru, bez pritisaka i u tolerantnoj atmosferi sačekati da nadležni organi Republike Srpske postupe u skladu sa Zakonom, te da će opštinska građevinska inspekcija na zakonit način riješiti cijeli slučaj.

-Zapaljive, neodmjerene, jednostrane i ishitrene izjave u medijima posljednjih dana ne doprinose rješavanju ovog problema koji je nastao zbog teksta na spomen obilježju u groblju Stražište, u kome je bez osnova i sasvim nepotrebno ubačena riječ „genocid“. Takve izjave ne doprinose boljitku i do sada izgrađenom tolerantnom odnosu Višegrađana bošnjačke i srpske nacionalnosti, izjavio je načelnik Popović.

On dodaje da rješavanje ovog problema na navedenim principima ni u kom slučaju ne može i ne treba uticati na, kako se u nekim izjavama želi predstaviti, dizanje tenzija i izazivanje straha kod Bošnjaka.

Načelnik Popović je istakao da se cijeli slučaj razrješi na miran i dostojanstven način, ali da se insistira na ispunjavanju zakonskih normi, uz maksimalnu toleranciju i uvažavanje svih strana.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Jovana Borovčanin

Rođena je u Sarajevu, a osnovnu i srednju školu završila je u Višegradu. Diplomirala je u Banja Luci na Fakultetu Političke nauke, odsjek novinarstvo i komunikologija.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Jovana Borovčanin

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,