Tradicionalni maskenbal mališana iz dječijeg obdaništa „Neven“

02. juna 2012. 058.ba

maskenbal u visegradu 1

VIŠEGRAD – Mališani dječijeg obdaništa „Neven“ i ove godine su privukli pažnju svojih najbližih, ali i brojnih višegrađana koji su uživali u njihovim maskama, ozbiljnim licima i manekenskom držanju.

Istina, one najmlađe za svaki slučaj za ruku su vodile majke, tektke ili neko stariji iz porodice, što je ovoj jedinstvenoj promenadi najmlađih višegrađana dalo dodatnu draž.

maskenbal u visegradu

Ovim jedinstvenim, godišnjim maskenbalom, glavnom ulicom Kralja Petra Prvog do Trga palih boraca, mališani su nosili maske koje su rađene specijalno za ovu priliku u kućnoj radinosti, uglavnom po uzoru na junake crtanih, dječijih i drugih filmova.

maskenbal u visegradu 2

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,