Visoka škola Dositej PEP pobjednik 16. memorijala “Ratko Rade Šobot”

30.06.2012.

Visoka škola Dositej PEP

FOČA – Pred punim tribinama malih terena Gradskog stadiona, Visoka škola Dositej PEP savladala je u finalu 16. Memorijala “Rade Šobot” Opštinu Plužine sa 2:1, pa se već na svom prvom učešće na turniru u Foči domogla pobjedničkog pehara. Utakmica je protekla u lijepoj igri obje ekipe, a sastav iz Beograda je, nakon vođstva Plužina na poluvremenu, u drugom dijelu meča uspio preokrenuti rezultat i zasluženo slaviti.

Pobjedniku je pripala i novčana nagrada od 3000 KM, a poraženi sastav zadovoljio se sa 1250 maraka. Treće mjesto i nagradu od 300 maraka, trijumfom protiv Kafe Trezora 6:4, osvojila je ekipa iz Istočnog Sarajeva, Kafe Adresa. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Miško Damjanović iz Plužina, najbolji golman je Rajko Ivanović iz pobjedničkog sastava, a najbolji strijelac je njegov saigrač Nikola Matijević. Najbolji pojedinci dobili su po 50 maraka.

– Finalna utakmica je bila teška i tvrda. U finale su prošle dvije zaista najbolje ekipe, bilo je malo i umora, ali smo smogli snage da pobijedimo. Pohvalio bih organizaciju turnira. Bili smo ovdje pet dana, proveli smo se izvanredno, uživali smo i doći ćemo i sljedeće godine- obećao je najbolji golman turnira Rajko Ivanović. Iako nisu uspjeli odbraniti titulu osvojenu prošle godine, igrači Plužina iz Foče odlaze zadovoljni.

– Čestitam organizatoru na odlično organizovanom turniru i protivničkoj ekipi na fer-plej igri. Nismo imali sreće, promašili smo dvije stopostotne šanse što nam se osvetilo. Kvalitet turnira ove godine je bio mnogo veći nego prošle godine. Nadam se da će dogodine biti još bolje- rekao je napadač Plužina, Darko Ćalasan. I ove godine, pokrovitelj turnira bila je Opština Foča.

– Posebno mi je drago da se memorijal u čast Rada Šobota nastavlja. To je bio čovjek koji je izvanredno igrao fudbal, bio je divan trener i sportski radnik i drago mi je da smo po šesnaesti put turnir organizovali na pravi način. Ove godine su došle izuzetno kvalitetne ekipe i svake godine dobijamo novog pobjednika koji pokazuje najbolju igru. Veliki odziv publike nas obavezuje da i naredne godine turnir organizujemo na visokom nivou- poručio je načelnik opštine, Zdravko Krsmanović koji je pobjedničkoj ekipi uručio prelazni i pehar u trajno vlasništvo. Na 16. Memorijalu “Ratko Rade Šobot” učestvovalo je 12 ekipa, a uspješni organizatori bili su FK Sutjeska i Sportski savez Foča.

Visoka škola Dositej darovala Sutjesku

Pred početak finalnog susreta, generalni menadžer Visoke škole Dositej, Radomir Vujadin uručio je kapitenu Sutjeske Nemanji Drakulu garnituru dresova. Vujadin je poželio fudbalerima Sutjeske da u novoj opremi izbore plasman u Premijer ligu BiH.

– Trudimo se, koliko je to u našoj moći, da pomognemo lokalnu zajednicu u kojoj radimo, čime nastojimo da primijenimo princip društvene odgovornosti. I ubuduće ćemo se, koliko budemo mogli, odazivati svim akcijama u gradu i sigurno ovo neće biti prvi gest koji smo uradili. Sutjesci poklanjamo dresove u želji da sljedeće godine ovdje proslavimo ulazak u Premijer ligu. Mislim da nerma čovjeka u Foči kome to nije želja. Moja želja, kao Fočaka, je da jednog dana vidimo Sutjesku i na međunarodnom polju- rekao je Vujadin.