49. MOSI – atletičari i žene osvjetlili obraz

Sreten Mitrović - 17. jula 2012. 058.ba

MOSI Berane 2012-pehari i medalje

ROGATICA – Okončaše se i 49. MOSI koje su održane u crnogorskim Beranima. Iako se takmičila u 7 od ukupno 14 disciplina, koliko ih je bilo zastupljeno na Igrama, ekipa  opštine Rogatica osvojila je visoko sedmo mjesto i došla kući sa fantastičnih jedanaest medalja, od čega pet zlatnih, tri srebrene i tri bronzane.

Zlato su donijeli Tanja Marković u skoku u dalj skočivši 5,88 metara što je novi rekord Igara. Pozlatio se i Darko Rosić u trci na 800 i 400 metara i gošća u našoj ekipi Vladana Gavranović iz Banja Luke u trci na 400 i 800 metara.

Srebrenim medaljama okitili su se Darko Rosić u trci na 1500, Tanja Marković na 100 metara i ženska odbojkaška ekipa.

Bronzane medalje donijeli su ženska rukometna ekipa, stonoteniserke i takmičarke u streljaštvu.

Od prepolovljene ekipe iz prošle godine sa Igara na Sokocu i uz 100 kaznenih poena zbog nedolaska prijavljenih košarkaša, više se nije ni moglo očekivati. To tim prije što su podbacili planinari obje selekcije, takmičari u malom fudbalu i donekle strijelci muške ekipe, kaže vođa puta i dugogodišnji sportski radnik Novo Tošović.

Da podsjetimo, ukupni pobjednik Igara je ekipa domaćina – Berane. Drugi su takmičari Bijelog Polja, a treći Prijepolja. Pehar za najbrojniju ekipu ponijelo je Bijelo Polje, a za fer-plej Novo Goražde. Najbolju žensku ekipu imalo je Prijepolje, a najuspješniju mušku Berane. Sportista Igara je beranski atletičar Strahinja Jovančević sa četiri osvojene medalje. Za najuspješniju takmičarku proglašena je atletičarka iz naše ekipe Vladana Gavranović sa osvojene dvije zlatne medalje.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,